Ruski hoteli

Turisti iz svih krajeva svijeta slijevaju se u Rusiju vidjeti predivne građevine „prošarane“  elementima baroka i neoklasicizma.

Moskva i St. Petersburg najveći su i najposjećeniji gradovi u Rusiji. Ne čudi stoga što ovi gradovi imaju i najveću ponudu hotelskog smještaja. U samom centru glavnog grada Moskve smješteni su ekskluzivni hoteli s najvišim standardom i ponudom usluga, ali i niže rangirani hoteli za turiste koji si luksuz ne mogu priuštiti. Potrebno je unaprijed rezervirati svoj smještaj, posebice ako se želite smjestiti u samom centru, nadomak svih zbivanja i javnog prijevoza.

Postoje mnoge turističke agencije u Rusiji koje posreduju pri rezervaciji hotelskog smještaja kako turisti ne bi ostali „na cesti“ pri dolasku, ali nude i niže cijene prilikom rezervacije.  Luksuzni hoteli Moskve i St. Petersburga  slijede međunarodni standard po zvjezdicama, ali cijene su više nego npr. u New Yorku jer je i ponuda usluga mnogo veća i bogatija. Smještaj u hotelima s pet zvjezdica u nekom od ruskih gradova jamči najviši nivo usluge i udobnosti.

Rusija ima i velik broj hotela nižega ranga diljem cijele zemlje na koji se najčešće odlučuju mlađi turisti. Nerijetko su to studenti na proputovanju po europskim gradovima, ljubitelji ruske arhitekture i nezaobilazne vodke. I hoteli s tri zvjezdice traže prethodnu rezervaciju, osobito ako planirate posjetiti ovu zemlju u proljeće i ljeto. Poneki hoteli još uvijek vuku „sovjetski standard“ pa je zanimljivo noćiti i u takvim hotelima koji će vas vratiti u neka prošla vremena, posebice u manjim ruskim gradovima i mjestima.

5 wish preporuka:

HOTEL: Chaika
LOKACIJA: Kaliningrad (Pugacheva st., 13)
KONTAKT: Tel: +7 (4012) 210-729, e-mail: chaika@hotel.kaliningrad.ru

HOTEL: Golden Apple
LOKACIJA: Moskva (11 Malaya Dmitrovka)
KONTAKT: Tel: +7 495 980 7000, e-mail: reservations@goldenapple.ru

HOTEL: Grand Hotel & Rodina Spa
LOKACIJA: Sochi (33, Vinogradnaya str.)
KONTAKT: Tel: +7 8622 539-000, e-mail: info@grandhotelrodina.ru

HOTEL: Hyundai
LOKACIJA:  Vladivostok (29, Semenovskaya st.,)
KONTAKT: Tel:+7423 240-22-33, e-mail: reservation@hotelhyundai.ru

HOTEL: Rossi
LOKACIJA: Saint-Petersburg (Fontanka River Embankment, 55 Lomonosov Square)
KONTAKT: Tel +7 812 635 6333, e-mail: reservation@rossihotels.com

Pripremila: Linda Draškić Perak