Savršen paket za čitanje knjiga – Book Box stigao i kod nas

Napokon i u Hrvatskoj: Stižu kutije iznenađenja za sve knjigoljupce.

Dan možda i nije bio najbolji. Kolegica vas je naživcirala, tramvaj vam je pobjegao pred nosom, izjalovili su se poslovni planovi za nove suradnje ili ste pali kolokvij. Stižete kući i sve što želite je zavući se pod dekicu s čokoladom i knjigom.

Potom začujete dobro poznati zvuk dostavnog vozila i zvono na vratima.
Dostavljač vam predaje paket, a u njemu, ni manje ni više nego tajanstvena knjiga vašeg omiljenog žanra, čokolada, straničnici, čaj, šalica, kava, bilježnice, lepeze…
Pa može li dan bolje završiti?

knjiga roman

Knjižarski lanac Hoću knjigu u svoju je ponudu od ovoga mjeseca uveo pretplatničke pakete kojima su se godinama nadali svi knjigoljupci, po uzoru na inozemne inačice.

Riječ je o Book boxu, paketu u kojem se nalazi najnovija knjiga odabranog žanra (ljubavni, sf/fantasy i krimi/triler) te nekoliko popratnih artikala, poput lampica za čitanje, raznih označivača stranica i slično, i pismo Tatjane Barat, mlade autorice i inicijatorice projekta.

Projekt je pilotno lansiran u lipnju uz pomoć knjiških blogerica te je polučio izvanredne reakcije, što samih blogerica, što njihovih pratitelja.

Paket će se moći naručiti u određenom periodu u mjesecu (1.-10. u mjesecu.), a dostavljat će se također u određenom periodu (20. – 30. u mjesecu) svaka dva mjeseca, uz povremene izvanredne pakete.

roman knjiga

Sve to od ove jeseni može postati stvarnost svakog drugog mjeseca

Naime, knjižarski lanac Hoću knjigu od rujna ove godine nudi mogućnost pretplata ili jednokratne kupnje na upravo to – kutije koja svakog drugog mjeseca stiže na vašu kućnu adresu, a u njoj se uvijek krije jedna knjiga iznenađenja te mnoštvo sitnica koje bi poželio svaki pravi knjigoljubac.

Ideja je nastala na temelju prijedloga profesorice i autorice Tatjane Barat

U suradnji s čitavim timom knjižarskog lanca Hoću knjigu, koji postaje sve prepoznatljivoj na hrvatskoj sceni po svojem inovativnom pristupu najnovijim trendovima u svijetu književnosti, razvio se projekt koji je već u svojoj testnoj fazi naišao na veliki odaziv.

Knjiške blogerice nisu krile oduševljenje činjenicom što je napokon i u naše krajeve stigla hrvatska inačica pretplatničkih kutija za knjigoljupce, a velik interes preplavio je društvene mreže.

Pilot-projekt sadržavao je napeti triler Nož Jo Nesboa, dugo željeno reizdanje Dine Franka Herberta i ljubavni roman Okus čokolade u Parizu Jenny Colgan, kao i popratni knjiški asortiman pomno odabran za svaki od navedenih naslova.

hoću knjigu

Slično će biti i u svim budućim pretplatničkim kutijama ili Book boxu

Svatko može birati između tri žanra – ljubavnog romana, kriminalističkog romana ili trilera te djela fantastične književnosti. Ono po čemu će se ti naslovi isticati je to što će redom biti riječ o najnovijim svjetskim hitovima određenog žanra, često i onima koji još nisu ni stigli u redovnu prodaju.

Svakog mjeseca kutiju će pratiti i personalizirana poruka te osvrt na knjigu iz pera Tatjane Barat. Pismo će pojasniti zašto je odabrana baš određena knjiga te što sve možete očekivati od nje.

Dakako, bez otkrivanja previše detalja kako ne bi bilo narušeno čitateljsko iskustvo otkrivanja književne poslastice. Također, u paketu će se nalaziti i popratni artikli koji imaju veze s naslovom, tematikom ili naslovnicom odabrane knjige.

Pretplatničke kutije nalik ovoj koju će nuditi Hoću knjigu nisu novost u svijetu, no njihova cijena i dostava u Hrvatsku nisu za svačiji džep.

romani knjige

Zato je upravo ova inačica ono što smo toliko dugo čekali – sada s ponosnom možemo reći da napokon i Hrvatska ima paketić sreće koji ćemo s radošću očekivati na kućnoj adresi svakog drugog mjeseca.

A do svog paketa možete doći vrlo jednostavno već od rujna. Možete ga kupiti preko internetske trgovine Hoću knjigu ili u samoj knjižari, uz ostavljanje podataka za dostavu.

Cijena jednokratne kupnje iznosi 249 kuna, te se za nju možete odlučiti bilo kada, dok pretplata za šest mjeseci odnosno tri Book box paketa iznosi 724 kune, a za 12 mjeseci odnosno šest Book box paketa 1399 kuna.

Za sve ostala pitanja i odgovore zavirite na hoćuknjigu.hr, a javiti se možete i na info@hoćuknjigu.hr

Tekst i fotografije: Hoću knjigu