Vaša kosa treba posebnu pažnju na suncu, izaberite proizvode prema jednostavnim prijedlozima

Sunčani dani su pred nekoliko dana i službeno pokucali na vrata, a temperatura na termometru već se približava pravim ljetnim temperaturama, pokazavši kako je sunce sve jače i intenzivnije.

njega-kose-sunce-1

Jedva čekamo korištenje starih, ali i novih dana godišnjih odmora i užitak u opuštanju, suncu, moru ili planini, a veselimo se i osvježavajućim koktelima kojima ćemo ispuniti dane koji su vrlo blizu.

No, osim onih posebnih, magičnih ljetnih trenutaka, koje željno iščekujemo cijele godine, vreli dani za sobom nose i pomalo negativan utjecaj. Opasne sunčeve UV zrake štetno djeluju kako na našu kožu, tako i na našu kosu.

njega-kose-sunce-2

Da li dovonjo štitite svoju kosu

I dok njezi kože posvećujemo više pažnje, mažući ju i štiteći raznim kremama, uljima i losionima sa zaštitnim faktorom, njega kose uglavnom padne u drugi plan.

No, upravo za vrijeme toplijih mjeseci, kada je kosa izložena opasnom djelovanju sunca, mora, i soli, potrebna joj je posebna i intenzivna njega za oporavak i vraćanje zdravog sjaja.

njega-kose-sunce-3

Kao savršen izbor za ljetnu zaštitu kose potražite prirodne linije za njenu njegu i zaštitu, posebno osmišljene za najbolju zaštitu od sunca, morske vode, klora, kiše i svih ostalih štetnih utjecaja.

Potražite na ambalaži u sastavu potrebne esencijalne minerale, UV zaštitu i aktivne proteine koji štite i obnavljaju kosu, kako bi rezultat bila prekrasno svilenkasta i sjajna kosa, koja se lako raščešljava i oblikuje.

njega-kose-sunce-4

Obratite i potražite i one šampone koji revitaliziraju suhu, lomljivu i suncem oštećenu kosu te joj obvezno pružaju UV zaštitu.

Ako su sredstva za zaštitu kose obogaćena esencijalnim mineralima, provitaminom B5 i antiklor kompleksom onda ste na pravom putu da odaberete svog favorita u njezi kose izloženoj suncu..
Šampon bi trebao i nježno čisti kosu, uklanjati tragove proizvoda za sunčanje, klora iz bazena i morske vode te pritom blago hidratizirati svaku pojedinu vlas.

bazen badekostim žena kosa odmor

Kod egeneratorora svakako pogledajte da li revitalizira suhu, lomljivu i suncem oštećenu kosu te da li joj pruža UV zaštitu. Intenzivno hidratantni i umirujući regenerator za suncem oštećenu, suhu i krhku kosu biti će savršen izbor nakon pranja kose šamponom.

Odlični su proizvodi koji sadrže esencijalne minerale i shea maslac koji u zajedničkoj kombinaciji obogaćuju, hrane i tretiraju kosu, obnavljajući ravnotežu vlažnosti i dodajući sjaj.

Stoga je dobro, kao dodatnu njegu za kosu, pronaći i ulje koje štiti kosu od štetnog UV zračenja i stvara zaštitni omotač oko svake vlasi za zadržavanje vlage kako bi time sprječio isušivanje kose.

Za idealan odmor bit će nam potrebni mirisno kokosovo ulje, zaštitni faktor, miris mora ili šume i toplina sunca, možda dobra knjiga i pokoji koktel za potpuni doživaljaj nadolazećih sunčanih vikenda i ljeta.

Uz dopuštenje: PR365 (sve fotografije)