Savršena postignuća druge najljepše žene svijeta – Maja Curavić

Naša sljedeća sugovornica dolazi nam iz Šibenika, a za nju možemo reći da u svom životopisu ima raznovrsna zanimanja koja ju čine posebnom i jedinstvenom. Ona je prije svega majka dvanestogodišnje djevojčice Angeline, nastavnica matematike, aerobic instruktorica, voditeljica raznih društvenih događanja, voditeljica marketinga za Beef shop, a trenutačno ju možemo vidjeti kao zaštitno modno lice jednog njemačkog modnog diva.

Ekskluzivno za Wish portal, Maja Curavić odgovara nam na pitanja o svojim angažmanima, otkriva što ju čini sretnom,na koji način održava svoju vitku liniju te kako ju doživljavaju žene i komentiraju njezine poslovne uspjehe.

maja-curavic-1

W: Kako se snalazite kao voditeljica na raznim društvenim događanjima?
Što se tiče voditeljskog posla moram priznati da se ispred kamera osjećam jako ugodno i da mogu birati, radila bih samo ovaj posao. Mogla bih to usporediti sa svojim učenicima i razredom, samo ispred malo veće publike. Uvijek si lijepo sređen, upoznaješ razne ljude, obilaziš nove lokacije i mjesta, doživljavaš napetost dok se priprema neki novi projekt i na kraju ti najveće zadovoljstvo predstavlja sama realizacija. Uglavnom vodim proslave rođendana trgovačkih centara ili izbore ljepote.

maja-curavic-2

W: Prije nekoliko godina bili ste hrvatska predstavnica u Dominikanskoj Republici na izboru za Miss Multiverse. Kako ste došli do tog izbora?
Prije tri godine predstavljala sam Hrvatsku na izboru za Miss Multiverse u Dominikanskoj Republici i izašla sam sa izbora kao prva pratilja. Mogli bismo prevesti naziv tog izbora, a to je izbor za najljepšu gospođu svijeta odnosno modni izbor za žene koje su udate, imaju djecu, a kao osobe su privatno i poslovno izgrađene. Na ovaj izbor bila sam pozvana osobno od direktorice izbora budući da sam prije nekoliko godina sudjelovala u Kaliforniji na izboru za Miss Globe gdje sam postigla prestižno sedmo mjesto koje mi je donijelo mnogo novih poznanstava i kontakata.

maja-curavic-3

W: Kako Vam je bilo sudjelovati na izboru za najljepšu gospođu i koja ste iskustva ponijeli sa sobom?
Moram priznati da mi je to bilo jedno od najboljih životnih iskustava budući da su Karibi sami po sebi zaista prekrasni. Ostala sam fascinirana pješčanim plažama,palmama, dupinima, koktelima od kokosa, raznim društvenim događajima,modnim revijama, uživanju i isprobavanju raznih gastronomskih delicija, a na kraju svega upoznavanju ljudi, novih kultura i jedno novo iskustvo u životu.

Prema svom osobnom iskustvu savjetovala bih mladim djevojkama ukoliko se žele okušati u izboru za Miss, neka to i učine jer ako ću gledati sebe moram reći da sam proputovala pola svijeta zahvaljujući izborima ljepote. Dobar odgoj i moralne vrijednosti svaka osoba nosi sa sobom, a naglasak je što bolje predstaviti sebe i svoju zemlju u svijetu.

maja-curavic-4

W: Aktivno se bavite sportom, radite kao profesorica i voditeljica društvenih događanja. Kako sve to uspijevate uskladiti?
Radim kao profesorica matematike puno radno vrijeme u jutarnjim terminima, pa u popodnevnim satima odrađujem svoje ostale poslove i treninge po tri puta na tjedan. Vikendi su rezervirani za snimanja, voditeljske angažmane i obitelj. Ponekad je teško sve to uskladiti, ali naglasak je opet na dobroj organizaciji. Nemam mnogo slobodnog vremena, no kada radite ono što volite i što vas ispunjava onda ste sretni i zadovoljani.

maja-curavic-5

W: Koliko često trenirate i na koji način vodite brigu o prehrani i koži? Imate li savjete za naše čitateljice?
Kada sam aktivno vodila aerobic tada sam trenirala i po devet puta na tjedan, međutim sada pokušavam to održavati na tri puta tjedno kako bih ostala u formi i imala dobru kondiciju. Obožavam šetati, a najveće mi zadovoljstvo predstavlja šibenska šetnica uz šibenski kanal jer priroda je zapravo pravi lijek za odmoriti dušu i tijelo.

Meni kao sportašici tijelo samo potražuje vježbu tako da mi ništa ne predstavlja tlaku, a ja radim ono što me čini sretnom. Što se tiče prehrane nastojim ne brojati kalorije i jedem kada stignem i osjetim glad. Obožavam mediteransku prehranu, variva i ribu, kruha jedem minimalno, a nastojim da mi prehrana bude uvijek uravnotežena.

Što se tiče održavanja kože nastojim navečer uvijek nahraniti kožu hidratantnim kremama i uljem ricinusa, a tijelo mažem bademovim uljem. Također nisam ni protivnik estetskih kirurgija ukoliko je to umjereno i u nekim granicama normale pa jednom godišnje obavim malene estetske zahvate.

maja-curavic-6

W: Na koji način Vas odabiru za modna snimanja?
Bilo je potrebno mnogo godina, truda i besplatno odrađenih snimanja da bih počela stvarno zarađivati od voditeljskih poslova i samih modnih snimanja. No moram priznati da se na kraju sav trud isplatio. Bila sam zaštitno lice za sljedeće brendove: Pasta Aurelia, Eva Slims cigarete, Beef shop, a Kik je samo jedan od zadnjih modnih divova čije ime predstavljam zajedno sa svojom kćerkom. Obožavam snimati, volim razne transformacije, a na kraju svega ovaj posao me zaista i veseli.

maja-curavic-7

W: Da li Vas sugrađani prepoznaju na ulicama te kakav je za Vas to osjećaj?
Budući da sam godinama u ovom poslu, nekako mi je postalo normalno da se vidim na televiziji, novinama ili nekom plakatu. Učenici me ne doživljavaju kao javnu ličnost, već kao zahtjevnu profesoricu matematike. Nastojim svojim učenicima približiti matematiku na životni način, učiti ih da ne pamte nepotrebne formule napamet već da shvate određene teme i nauče kako matematiku kao takvu mogu primijeniti u svakodnevnim životnim situacijama.

maja-curavic-9

W: Najdraže jele i vrsta kuhinje?
Moje najdraže jelo je ono što podsjeća na toplinu doma, a za mene je to riba: Kovač, blitva i krumpir. Volim talijansku, francusku i japansku kuhinju, a u zadnje vrijeme imala sam priliku upoznat mnoge vrhunske kuhare koji su me uputili u pojedine tajne što se tiče svojih recepata. Smatram da hrana povezuje ljude i čini čuda na jedan svoj jedinstven način.

maja-curavic-8

W: Kako njegujete kožu i koji su Vam najdraži kozmetički rituali?
Kožu je potrebno redovito njegovati, dobrim, kvalitetnim i hranjivim kremama. Također jedna od najvažnijih stavki je dovoljno sna jer niti jedna šminka ne može dovoljno prekriti umorno lice. Savjetujem svim ženama da nikada ne odlaze spavati, a da prije toga nisu skinule šminku sa lica.

maja-curavic-10

W: Postoji li ljubomora od strane vaših kolega i poznanika?
Oni koji me poznaju nisu ljubomorni jer znaju da iza svega toga stoji mnogo truda i rada, a naravno da ponekada i ja znam osjetiti ljubomoru od poznanika zbog količine angažmana. Osobno mi je jako drago kada neka moja kolegica uspije u modnom svijetu, a da sa druge strane znam da je uspješna poslovna žena,ima djecu, vodi brigu o kući, a i dalje se dobro drži.

Autor: Marina Jakšić

Facebook Like Button