Sejšeli ili otoci za zaljubljene proglašeni su najromantičnijima na svijetu

Valovi oceana oplahuju obale otočne države Sejšeli poznate po koraljnim grebenima, prekrasnim plažama i čistome moru.

S ukupno 115 otoka Sejšeli predstavljaju pravi biser u Indijskom oceanu

.
Valja reći kako nisu svi otoci Sejšela koraljnog porijekla, oni u središtu arhipelaga su granitni. Upravo tamo živi većina stanovništva, a tamo je i središte otočnog turizma. Oko 43 otoka nalaze se u središtu, a najpoznatiji od njih su Mahe i Praslin.

sejjseli-2

Na površini od 455 km² živi oko 80.000 stanovnika koji se većinom bave turizmom, ali i ribarstvom i poljoprivredom. Službeni jezici su francuski i engleski, a na otoku se priča i kreolskim jezikom. Stanovništvo je miješano pa ima Europljana, ali i Azijata i Afrikanaca.

zanimljivosti i atrakcije na sejselima

Glavni grad Sejšela je Victoria, a nalazi se na najvećem otoku Mahe. Ono što tamo svakako morate vidjeti je čuveni satni toranj. Ovaj je toranj sličan onom Westminsterskom u Londonu, poznatijem pod nazivom Big Ben. Nije tako velik kao originalni, ali mu je zaista nevjerojatno sličan. Ne čudi što se nalazi u glavnome gradu jer su Sejšeli bili britanska kolonija.

botanicki vrt otoci sejseli

U Mont Fleuri smjestio se Nacionalni botanički vrt u kojem se mogu pronaći brojne endemske vrste, palme, orhideje, razno voće, ali i začinsko bilje. Ovaj botanički vrt svakako valja posjetiti jer u njemu možete pronaći i kornjače stare oko 150 godina.

sejšeli-23

OVDJE saznajte kako može izgledati i vaše vjenčanje iz snova na rajskom Mauricijusu ili Sejšelima

Praslin je drugi otok po veličini u otočnoj državi Sejšeli i ono što zamišljate, kad vam netko spomene rajsku plažu i bijeli pijesak, zasigurno je vizura baš ovog otoka. Tamo se nalazi jedan od najmanjih rezervata prirode na svijetu poznat pod nazivom Vallée de Mai, u kojem raste endemska vrsta palme Coco de Mer koju se osim na Praslinu može pronaći još samo na susjednom sejšelskom otoku Curieuse. Ovaj se rezervat nalazi i na UNESCO-vom popisu zaštićene svjetske baštine.

gastronomija na sejselima

Gastronomija na Sejšelima

Što se tiče gastronomije, Sejšeli su poznati po korištenju kokosa, curryja i riže te konzumiranju raznih jela od ribe. Neizostavne su i velike količine voća i povrća kojeg na ovom otoku ne nedostaje.

sejseli smjestaj na sejselima

Zanimljivosti Sejšela

Bird Island
Bird Island ili Ptičji otok najsjeverniji je otok na kojem vlada potpuni mir. Nema gužve i buke, a avioni slijeću jednom dnevno. Svake ga godine posjeti preko milijun ptica, a bogat podvodni svijet privlači turiste koji uplaćuju aranžmane koji uključuju ronjenje. Ovo je mjesto na kojem kornjače liježu jaja, a osim kornjača, dom je i morskih krava.

otok victoria sejseli

L`Union Estate & Copra Factory
Ljubitelji kokosa svakako moraju posjetiti L`Union Estate & Copra Factory, nekadašnju plantažu, a danas tematski park u kojem mogu saznati sve o kokosu. Kokos je inače jedan od glavnih izvoznih proizvoda i neizbježna namirnica u gastronomiji ovog otoka.

sejšeli-21

Radi svoje ljepote, plaža, flore i faune, Sejšeli su otok koji privlači brojne turiste željne sunca i odmora, ali i fotografe koji se kući vraćaju s jedinstvenim fotografijama.

otoci indijski ocean sejseli

Korisne informacije

Službeni jezici: francuski i engleski, kreolski
Religija: većinom kršćanstvo – katolici
Valuta: Sejšelska rupija
Kako putovati: najbolji način je zrakoplovom; međunarodna zračna luka Victoria
Viza: potrebna
Kada putovati: najbolje je putovati između svibnja i rujna
Bolesti i preventiva: nema obaveznog naputka za cijepljenje prilikom ulaska u zemlju
Smještaj: Kempinski Seychelles Resort ili Four Seasons
Restorani: Le Perle Noire ili Sea Horse Restaurant

Autor: Vedrana Duić Loparić
Fotografije: Didier Baertschiger
Michela Chemello
Stéphane Enten
David Stanley
Marion Ardana

Facebook Like Button