Maldivi kriju otok Kunfunadhoo s rajskim plažama i tirkiznim morem koje vrvi životom

Otkrivamo vam otok Kunfunadhoo koji je poseban kad su Maldivi u pitanju, a zašto je jedan od najljepših i zašto je Kunfunadhoo zaštitio UNESCO saznajte.

Kunfunadhoo je jedan od najvećih otoka Maldiva, dio Baa atola smještenog na zapadnom dijelu otočne skupine i naprosto je raj za istinski odmor “usred ničeg”.

maldivi Soneva Fushi otok Kunfunadhoo

Otok Kunfunadhoo, odnosno Baa atol, toliko je raznovrstan i jedinstven da ga je UNESCO 2011. godine proglasio rezervatom biološke raznovrsnosti kao dio napora očuvanja bogatog života koraljnog grebena, od samih koralja, preko raznovrsnih ribljih vrsta, morskih kornjača, manti, kitopsina i mnogih drugih oblika života.

sandbank_barbecue

Zamislite scenu iz Robinsona Crusoa i otok koji je obrubljen bijelim pješčanim plažama, azurnim plavim morem ali uz najbolji smještaj i vrhunsku uslugu.
Njegovom šarmu najviše pridonosi upravo udaljenost, a nudi vrhunsku sofisticiranost u svakoj od svojih 65 pojedinačnih eko-šik vila na plaži, pružajući pravo utočište za opuštanje.

OVDJE saznajte zašto je otok Velaa na rubu maldivskog arhipelaga najprivlačniji turistima

jungle-reserve

cruesoe-villa-2-bedroom-with-pool

OVDJE pogledajte još neke od resorata koji očaravaju svojim uređenjem na Maldivima

Zimski odmor na Maldivima plijeni snove u hladnim danima
Maldivi i vaš bungalov na tirkiznom moru – Four Seasons Landaa Giraavaru

Gdje je najljepše odsjesti

Sa svojom dugačkom privatnom plažom, sportskim aktivnostima na vodi i ronilačkim centrom osim aktivnosti koje su dostupne u samom Soneva Fushi, gostima se nude bezbrojne mogućnosti kao što su vožnja biciklom, zvjezdarnica, osvijetljeni teniski tereni, badminton, stol za snooker, skupne joga i Tai Chi vježbe te stazu za trčanje.

dive

Snažan naglasak u ovom raskošnom resortu stavljen na odgovornost i održivost, pa se Soneva Fushi snažno oslanja na lokalno uzgojene namirnice u cilju stvaranju raskošne organske ponude u svojim brojnim restoranima kao što su Mihettee Mitha, Down to Earth, Fresh in the garden te By The Beach.

breakfast_buffet

Za pružanje nezaboravnog spa iskustva na ovom otočkom raju, Soneva Fushi se udružila sa svjetski poznatim Spa Six Senses, stvarajući svojim gostima utočište za opuštanje. U ponudi je opsežan izbor tretmana za tijelo, specijaliziranih tradicionalnih i wellness terapija.

couple-hot-stones

Spa Six Senses spaja na cjelokupni način pristupa učenja istoka i zapada, miješajući tradiciju u jedinstven rezultat. Primjenjujući kokosovo ulje i piling pa sve do korištenja toplog Tibetanskog kamenja prepuštajući se u ruke vrhunskog terapeuta počnite putovanje osjetilnih užitaka u savršenom okruženju.

maldivi otok kunfunadhoo

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially
Izvor fotografija: Soneva Fushi

Facebook Like Button