Hoteli u kojima je povijest zapisana u zidovima

Jeste li znali da je jedan od Four Seasons hotela bio zatvor?

Da li znate da možete odsjesti u hotelu kojeg je sam Micheangelo pomagao uređivati. Hoteli koje vam predstavljamo imaju svoju prošlost i sigurno će vas impresionirati.

The four seasons hotel, Istanbul

the-four-seasons Za ne povjerovati, ali bez obzira što je ovaj hotel u svojoj prošlosti bio zatvor ovo je sada šarmantan hotel sa toplom i srdačnom atmosfom, koji pruža nezaboravne trenutke.

Davne 1919. godine je otvoren prvi zatvor u glavnom gradu Otomanskog carstva baš u ovom objektu, ali turizam i interes za bizarna mjesta je od ovog povijesnog zdanja sačuvao povijesne trenutke koje ga čine jedinstvenim, uključujući i stare stražarske kule u kojima su sada ugrađena moderna dizala za goste.

The Rambagh palace, Jaipur

rambagh Ova kraljevsa palača je prava poslastica kraljevske loze Rajasthana. I veliki je Maharadža slaveći festival “Holi” uživao je u besprijekorno uređenim vrtovima ovog raskošnog zdanja. U funkciji je i igralište pola koje je bilo i ostalo u središtu pozornosti konjskih susreta.

Villa San Michele Hotel, Firenca

villa-san-michael Ovaj hotel nosi titulu jednog od najromantičnijih hotela u svijetu, a jedinstvenu fasadu ovog nekadašnjeg samostana projektirao je sam Michelangelo. Talijanski renesansi dragulj nudi ljepotu zapanjujućeg arhitektonskog umijeća te prekrasan pogled na okolicu.

Bushmans Kloof, Južna Afrika

bushmans-kloof Ovaj safari kamp smješten je na jedinstvenom mjestu u planini Cederberg. Prepun je povijesti nomadskog plemana Bušmana koji su ostavili svoj trag u slikarstvu na stijenama koje okružuju ovaj raj.

Geolozi i turisti biti će podjednako fascinirani i svim onim što se može naučiti na ovom jedinstvenom mjestu.

The Plaza Hotel, New York

plaza-hotel Najpoznatiji po simboličnoj važnosti u “Velikom Gatsbiu”, Plaza hotel se pojavljuje i u mnogim drugim hollywoodskim filmovima.

Ova kultna zgrada u Velikoj Jabuci čuva tajne i povijest kraljeva sa svih strana svijeta, predsjednika, glumaca i ostalih svijetskih putnika. National Historic Landmark uvrstio je jedino ovaj hotel na svoj popis povijesnih zdanja.

Fotografije uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially

Facebook Like Button