Hotel Las Nubes na otoku Holbox

Smješten na sjevernoj obali Jukatanskog poluotoka, pitoreskni otok Holbox, nalazi se na križanju karipskog mora i meksičkog zaljeva a laguna bogata životom ga odvaja od kopna.

2000 žitelja živi od ribolova i održivog turizma s ciljem očuvanja izvanrednih prirodnih bogatstva uz duž 36 kilometara plaža s iskonskim bijelim pijeskom, koraljnim grebenom, močvarama mangrova i lagunama.

las-nubes-de-holobox-2

Otok Holobox je dio “Yum Balan Flora And Fauna Protection Area” te je u potpunosti bez automobila, čak nema niti ceste, samo puteljci za buggyje i bicikle kao prijevozna sredstva.

las-nubes-de-holobox-1

Putnici u Holbox odlaze radi prirode i divljih životinja. Osobito je popularno promatranje i plivanje s kitopsinama, tim nježnim gigantima koji se skupljaju svakog ljeta u otočkim vodama bogatim planktonom.
Šetnja po puteljcima otkriva još više prirodnih čuda, velika jata plamenaca, pelikana i ibisa koji obitavaju u plitkom pješčanom sprudu lagune, a ako imate sreće možete uočiti i veliku vidru ili neku od plahih divljih mačaka koje nastanjuju otok.

las-nubes-de-holobox-4

Eksluzivan Las Nubes nudi posjetiteljima pravi boutique doživljaj a njegov smještaj je idealan za istraživanje obližnjih netaknutih plaža, koje su udaljene samo par minuta. Imaju dvadeset osam luksuznih apartmana, tri bazena za plivanje, restoran i spa koji su minimalistički namješteni te uvažavaju prirodno okruženje u kojem se nalaze. Hotelski restoran Larena nudi raskošna jela, servirana uz zadivljujući pogled na okruženje.

las-nubes-de-holobox-3

Hotelskim gostima nudi se slobodno korištenje kajaka i bicikala za istraživanje otoka, ukoliko žele nešto više osim pukog sunčanja dok se prepuštaju užicima egzotične plaže.

Bijeg na ovaj rajski otok dosiže perfekciju s tretmanom majanske masaže u Orchid Spa – prostoru gdje se možete fokusirati na relaksaciju i pomlađivanje dok zvukovi vjetra i mora te cvrkutavih ptica odzvanjaju u pozadini.

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Fotografije: Las Nubes

Facebook Like Button