Ski amadé – najveći skijaški užitak u Austriji

Rezervirajte jedinstven dan skijanja, zabavu u snježnom parku, podatkovne skijaške naočale, Ladies i Mini,s Week i obiđite najvišu seosku tržnicu u Alpama. Sve to Vam u zimskoj sezoni 2017./2018. omogućuje Ski amadé.

Pet regija, 760 kilometara staze, 270 liftova i 260 skijaških koliba i planinskih restorana – to je Ski amadé. Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Großarltal dio su najvećeg skijaškog užitka u Austriji. Zimska sezona 2017./2018. u potpunosti je usmjerena na moto „Ski amadé – made my day“: pregršt doživljaja i fantastični dani skijanja uz vodstvo i poznate WOW trenutke koje možete rezervirati zasebno.

ski-amade-app-1

Novo: „Ski amadé – made my day“ – jedinstven dan skijanja s WOW trenutkom

Dan skijanja na kojem se ne morate brinuti ni o čemu, a svejedno Vas čeka mnoštvo uzbuđenja koja nećete tako lako zaboraviti. To Vas očekuje u Ski amadéu. Od zimske sezone 2017./18. u svakoj će od pet regija skijaškog saveza pod motom „Ski amadé made my day“ biti različite uzbudljive dnevne ponude. Naime, čak i lijep sunčan dan može postati još bolji.

U Ski amade regiji Salzburger Sportwelt gosti mogu u skijaškom području Zauchensee skijati slobodnim stilom uz vodstvo te posuditi opremu, posjetiti Snowpark-Camp ili doručkovati u gondoli G-Link iznad krovova mjesta Wagrain. U Schladming-Dachsteinu možete se odvesti prvom gondolom do glečera Dachstein i doručkovati, a zatim skijati slobodnim stilom uz vodstvo spektakularnim terenom dok Vas pritom snimaju ili se možete osladiti u ljuljačci koja povezuje četiri brda uz doručak, juhu, ručak, Aprés-Ski. U svakoj kolibi jelovnik je unaprijed spreman i odmah se poslužuje.

U Gasteinu osim bajkovitih staza postoje i ponude za doručak na visini od 2.700 m, let u Flying Foxu iznad poznatog vodopada u Bad Gasteinu, tereni za jogu odmah uz staze ili vodstvo za slobodni stil skijanja. Za nezaboravne trenutke na Hochkönigu pobrinut će se kulinarska ponuda Königstoura, skijaški obilazak uz vodstvo ili dan skijanja u slobodnom stilu koji završava večerom. Ski amadé regija doline Großarltal nudi poseban doživljaj uz omiljeni Skikeriki za one koji žele biti prvi na stazi: penjanje po ledu, planinarenje po snijegu i sanjkanje.

ski-amade-22

Misao koja se krije iza ponude: svaki gost Ski amadéa može odabrati jedan dan u kojem će brigu prepustiti drugima. Naime, rasterećeni možete otkriti tajna skrovišta na skijalištima i pritom ne samo upoznati područje, nego dobiti vrhunski doživljaj uz svima poznate WOW trenutke. Ski amadé u svih pet regija ima tjedno jednu do dvije potpuno osmišljene ponude za božanstvene dane skijanja. Broj sudionika je ograničen: minimalno četiri i ne više od dvanaest. Cijene ovih jednodnevnih doživljaja kreću se između 50 i 190 eura, ovisno o sadržaju programa.

Uzbudljivi i povoljni dani skijanja i bordanja na snijegu za djecu i mlade

Ski amadé skijaški je savez za čitavu obitelj, a najmlađi mogu već za 100 eura započeti svoju skijašku karijeru: za vrijeme dječjeg tjedna Mini’s Week od 13. do 27. siječnja za mališane do 6 godina (od godišta 2012. nadalje) dostupna je ponuda Ski-Minis, odnosno dječji tečaj skijanja (5x poludnevnih ili 3x cjelodnevna), najam dječjih skija i dječja skijaška propusnica.

Postoje odlične ponude za sve mlade i one koji se tako osjećaju, a privlači ih koncept snježnog parka: „Ski amadé Cash for Trick Tour“ nova je ponuda koja traje od siječnja do ožujka, a dostupna je dvaput mjesečno u odabranim snježnim parkovima. Dva suca ocjenjuju i nagrađuju najbolje i najhrabrije izvedbe.

Onaj tko želi postati „Ski amadé Rookie of the year“, treba poslati svoju jedinstvenu snimku iz snježnog parka kako bi se prijavio za ekskluzivnu nagradu, ugovor „Rookie of the year sponsored by Skiamadé“.

Ski amadé ima ukupno 9 snježnih parkova. Onima koji se ne usude odmah suočiti s raznim preprekama snježnog parka, svidjet će se 13 poligona funslope: strmi zavoji, male skakaonice, puževi i valovite staze također pružaju veliku zabavu.

ski-amade-23

Priliku za razmjenu iskustava s drugima gosti Ski amadéa imaju na svakom koraku. Primjerice, na Facebook stranici redovito pozivaju posjetitelje da objave svoje snimke i fotografije. Na drugim društvenim mrežama također ima mnogo zbivanja. Unatoč tome, i dalje vrijedi i tradicionalni način promatranja, ocjenjivanja i komentiranja skokova uživo u snježnom parku, liftu ili pod krovovima brojnih koliba unutar skijaškog područja.

Najviša planinska tržnica nalazi se unutar Ski amadé

Već dvije godine gosti svih Ski amadé regija mogu posjetiti najvišu tržnicu u Alpama za vrijeme Tjedna skijanja i degustacije vina „Ski und Weingenusswoche“ od 10. do 17. ožujka 2018. Na taj se način stanka pretvara u obilazaka tržnice. Na više od 30 štandova ispred dojmljive planinske pozornice široka je paleta proizvoda tradicionalne domaće proizvodnje koji se mogu kupiti: razni sirevi, domaća slanina, kobasica od divljači i još mnogo toga. Osim toga, na pojedinim štandovima gosti mogu i kušati štošta: uštipke Plattlkrapfen s kiselim zeljem ili izvorne noklice Pinzgauer Kasnocken. Regionalni proizvođači osobno stoje za štandovima, a kupljenu će Vam robu spremiti u zgodne platnene vrećice koje će olakšati prijenos robe u dolinu.

ski-amade-app

Aplikacija Ski amadé Guide App i podatkovne skijaške naolače

Od 2015. skijaši Ski amadéa mogu testirati „Smart Ski Goggles“ podatkovne skijaške naolače s navigacijskim sustavom uživo. Sve važne i aktualne informacije o okolini i navigacija uživo kroz skijaško područje direktno se prikazuju na malom zaslonu skijaških naočala. Čim jednostavno unesete polazište i odredište, već Vam stižu podaci o skijaškoj kolibi, liftu, aktualnim statusima staza i liftova i naravno navigacijske upute. Sve možete vidjeti u donjem desnom kutu, ali Vam podaci veličinom neće ometati vidno polje. Podatkovne skijaške naočale možete iznajmiti na svih 25 lokacija Intersport Rent-a. Cijena najma je 19 eura dnevno.

Praktična aplikacija „Ski amadé Guide“-App pruža nebrojene prednosti, od integrirane geokarte sve do vremenskog zapisa koji kronološki bilježi dan skijanja. Statistika osim svih prijeđenih visinskih metara, brzine, prijeđenih kilometara staze prikazuje i broj potrošenih kalorija. To se obračunava zahvaljujući čimbenicima kao što su strmina staze, stil skijanja, tehničke sposobnosti skijaša i prijeđena trasa. Stoga možete bez grižnje savjesti stati negdje na okrjepu.

Od svjetskog skijaškog kupa do kušanja vina – top događanja u Ski amadéu

U Ski amadéu uvijek se nešto događa, od službenih skijaških utrka do zanimljivih koncerata i kulinarskih događanja. Mnogi događaji navedeni su na internetskoj stranici Ski amadé, ali vrhunci među njima su sljedeći:
> 9. siječnja 2018. ženski noćni slalom Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa u mjestu Flachau
> 12. i 13. siječnja 2018. FIS Svjetski snowboard kup Paralelni slalom u mjestu Gastein
> 23. siječnja 2018. muški noćni slalom Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa u mjestu Schladming
> 10. do 17. ožujka 2018. Tjedan skijanja i vina „Ski und Weingenusswoche“ uz najvišu alpsku tržnicu, brojne degustacije vina, kao i večera u gondoli (Gondeldinner) te najveća alpska potraga za zlatom u snijegu „Big-Bottle-Buddeln“ u mjestu Großarl
> 17. do 24. ožujka 2018. Ski amadé Ladies Week uz koncerte, tulume, vodstva, testove skijanja i još mnogo toga u svih pet regija

ski-amade-24

Izgradnja i noviteti, investicije u Ski amadéu

Skijaški savez Ski amadé ima ukupno 760 kilometara staze, od toga 275 kilometara plave (lakša kategorija), 390 kilometara crvene (srednja) i 95 kilometara crne (teška). Više od 90 posto površine staza moguće je umjetno zasnježiti. Više od 129 milijuna eura Ski amadé je uložio u proteklih pet zimskih sezona samo u izgradnju opreme za umjetno zasnježivanje. Velika investicija koja se isplatila. Ski amadé istovremeno može prevesti 365.000 osoba zahlvaljujući 90 sjedežnica, 47 kabinskih žičara, 81 vučnici i 52 žičare za početnike. Ove tehničke strukture zahtijevaju izgradnju, održavanja i poboljšanja. Za nadolazeću zimsku sezonu uloženo je 68 milijuna eura. Od toga je 29 milijuna uloženo u opremu za zasnježivanje. Ostatak je raspodijeljen za nove liftove i žičare, primjerice za nove sjedežnice za 6 osoba Lumberjack-Shuttle u mjestu Flachauwinkl-Kleinarl koje nadomještaju vučnice Fürstwand i Schüttalm. Također je uloženo u prvu fazu realizacije projekta za novu žičaru Schlossalmbahn u mjestu Gastein.

Pet regija, 760 kilometara staze, jedna skijaška propusnica

Oni koji kupe šestodnevne skijaške propusnice za vrijeme glavne sezone Ski amadé za 257 eura mogu korisiti jednu skijašku propusnicu za svih pet regija i koristiti brojne staze ovog skijaškog saveza. Gostu su vrlo povoljno na raspolaganju sve ponude Ski amadéa uz fiksnu cijenu. Za mlade šestodnevna skijaška propusnica u glavnoj sezoni 2017./2018. iznosi 192,50 eura, a za djecu 128,50 eura.

Facebook Like Button