Skrivene ljepote Beča kroz digitalan turistički vodič

Upoznajte skrivene ljepote Beča preko najnovijeg digitalanog turističkog vodiča „ivie“ koji otkriva brojna manje poznata mjesta u gradu kojeg svakako vrijedi posjetiti.

Saznajte još neke tajne o predivnom Gradu Beču

Koliko pozlaćenih listova krasi kupolu zgrade Bečke secesije?
U kojem se bečkom muzeju mogu pronaći palete za šminkanje stare više od 6.000 godina?
Koliko puta morate prenoćiti u dvorcu Schönbrunn da biste u svakoj prostoriji prespavali jednom?

aplikacija-bec-znamenitosti

Odgovore na ova pitanja kao i pregršt drugih neobičnih činjenica o Beču sadrži nova mobilna aplikacija pod nazivom „ivie“ koju je predstavila bečka turistička zajednica „WienTourismus“.

Uz to nova aplikacija otkriva skrivene kutke austrijske prijestolnice i omogućuje razgledavanje poznatih bečkih znamenitosti iz nove perspektive.

Stoga ona nije samo idealan digitalni turistički vodič za posjetitelje, već i za građane Beča koji ovaj grad uz njezinu pomoć mogu doživjeti na potpuno drugačiji način te otkriti njegove dosad nepoznate strane.

aplikacija-bec-znamenitosti-2

„ivie“ pruža brojne korisne informacije kao što su lokacije na kojima se nalaze česme s pitkom vodom, stajališta taksija ili javni zahodi, predlaže aktivnosti u neposrednoj blizini korisnika aplikacije i kroz uzbudljive ih tematske šetnje upoznaje s gradom.

Osim tematskih šetnji aplikacija prikazuje više od 100 različitih mjesta koja se mogu otkriti uz pomoć plana grada ili funkcije pretraživanja u samoj aplikaciji.
Pored svjetski poznatih znamenitosti poput Schönbrunna, Pratera i katedrale svetoga Stjepana može se pronaći i velik izbor gastronomskih objekata, kulturnih ustanova i arhitektonskih zdanja.

aplikacija-bec-znamenitosti-1

Aplikacija je i izuzetno praktična

Korisnici mogu samostalno unijeti određene lokacije poput one njihova hotela, a prije samog obilaska grada mogu pregledati i označiti željene znamenitosti kako ne bi propustili ono što ih najviše zanima.

Povodom 250. obljetnice Beethovenova rođenja aplikacija nudi posebnu šetnju s audio-vodičem koja će oduševiti sve ljubitelje klasike.

Ona ih vodi do važnih lokacija diljem grada povezanih sa slavnim austrijskim skladateljem – od bečke Kuće glazbe (Haus der Musik) do Beethovenova muzeja, a cijela šetnja traje otprilike četiri sata.

Aplikacija trenutačno nudi i razne ture posvećene zanimljivim temama kao što su bečka moderna, neobični muzeji i suvremena arhitektura, a njezina se ponuda neprestano proširuje.

Aplikacija je dostupna na njemačkom i engleskom jeziku.

Više informacija saznajte OVDJE

Slike: © WienTourismus/Paul Bauer

Facebook Like Button