Skriveno – fenomenalna velška kriminalistička serija

Nova Pickbox NOW serija Skriveno (Hidden) oduševit će sve ljubitelje kriminalističkog žanra.

S visokom ocjenom od 7,3 na iMDB-u, ova velška serija dobitnica je nagrade BAFTA Cymru (velški ogranak BAFTA-e) za najbolju fotografiju. Obje sezone ove fenomenalne serije na Pickbox NOW stižu 9. srpnja.

Detektivka Cadi (Sian Reese-Williams) vraća se u Wales kako bi se brinula za bolesnog oca. Nakon što lokalna policija izvuče tijelo mlade žene iz jezera, Cadi se uključuje u mukotrpnu istragu.

skriveno-serija-1

Ono po čemu se Hidden ističe vrlo je direktan prikaz zla. Osim što glavna uloga pripada ženi, koja je detektivka bez uobičajenih neuroza i psihičkih poremećaja s kojima se često prikazuju detektivi u novijim serijama, zlo je prikazano s ljudskim naličjem.

skriveno-serija-2

Ova je serija duboka i mračna, a sumoran prikaz Walesa sjajno doprinosi takvoj atmosferi. Netipična i uzbudljiva, ova velška kriminalistička serija sigurno će vas šokirati i iznenaditi.

skriveno-serija-3

The Guardian je usporedio seriju Hidden sa skandinavskom noir dramom Most (The Bridge), opisujući je kao jednu od trenutačno najjačih velških serija koja se odlikuje izvrsnim stilom. S predivnim krajolicima, neobičnim interijerima i s vješto odrađenim soundtrackom koji pojačava osjećaj jeze, Hidden je prava vizualna kriminalistička poslastica. The Sun ju je prozvao „slasno mračnom serijom”, a Radio Times piše kako je „nevjerojatna”.

skriveno-serija-4

Ipak, ova velška serija nije samo kriminalistička serija. Naime, glavna glumica Sian Reese-Williams komentirala je Hidden rekavši kako je to više „osobna drama” nego kriminalistička serija, jer uključuje mnoge ljudske priče, uključujući i one žrtve i obitelji žrtve, kao i onih koji su počinili zločin.

Uzbudljiva i mračna, sa sjajnom glumačkom postavom u kojoj se osobito ističu talenti Sian Reese-Williams, Gwyneth Keyworth i Rhodri Meilir, zaista je posebna i oduševit će sve koji vole kriminalističke serije.

Velšku kriminalističku seriju Skriveno (Hidden) gledajte na Pickbox NOW od 9. srpnja.

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)

Facebook Like Button