Najbolje krimi detektivske serije ovoga ljeta

Za sve ljubitelje dramskih krimi detektivskih serija od 21.06. očekuju nas čak dvije nove serije. Radi se o seriji 800 riječi (800 Words) i krimi seriji Shetland.

krimi detektivska serija Shetland

Škotska kriminalistička dramska serija Shetland nova je fenomenalna serija koja stiže na Pickbox TV kanal 21. lipnja u terminu od PON – PET u 21:00. Hvaljena serija temelji se na romanima nagrađivane britanske spisateljice krimića Ann Cleeves, a seriju potpisuje David Kane koji je glavni scenarist svih sezona.

U glavnoj je ulozi Douglas Henshall kao Jimmy Pérez, snalažljivi i pronicljivi inspektor koji radi za šetlandsku policiju. Henshall je osvojio BAFTA nagradu za najboljeg glumca u seriji, a serija je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju 2016. godine.

Uz Henshalla, tu su Alison O’Donnell kao detektivka Alison “Tosh” McIntosh i Steven Robertson kao pozornik Sandy Wilson. Ostalu glumačku postavu čine Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham i Anne Kidd.

Radnja se odvija na škotskom arhipelagu, a glavno je mjesto radnje Shetland koji se odlikuje unikatnim pejzažom i jedinstvenim načinom života. Policijski tim istražuje zločine koji su usko povezani s otočnom zajednicom. U ovom izoliranom, i katkad neprijateljski nastrojenom okruženju, policijski tim mora pronaći kreativne načine policijskog posla.

Likovi su višeslojni, radnja je uvijek napeta i intrigantna, a gluma briljantna. Ovo je jedna od onih detektivskih serija koja se zaista razlikuje od drugih te je s razlogom jedna od najboljih škotskih serija. Ono što je čini posebnom jest to što realno prikazuje život. Priča, scenografija, snimanje, jedinstven pogled na škotsko otočje – može se reći da svaki dio ove serije zaslužuje posebnu pohvalu.

Krimi serija 800 riječi

serija-800-words
800 riječi (800 Words) nova je australsko-novozelandska dramska serija s elementima komedije koja na Pickbox TV kanal dolazi 21. Lipnja u jutarnjem terminu. Istodobno duhovita i ozbiljna, ova obiteljska serija idealna je za sve koji se žele opustiti i nasmijati uz seriju koja ima dubinu.

Inteligentna i zabavna, serija 800 riječi vrti se oko popularnog kolumnista Georgea Turnera. On radi za najprodavanije novine u Australiji za koje piše tjednu kolumnu. Uvijek inzistira na tome da njegov tekst ima točno 800 riječi. Nakon što mu umre supruga, preko interneta kupi novu kuću u Weldu, malom novozelandskom gradiću na moru kamo su ga roditelji u djetinjstvu vodili na ljetovanje.

George ima dvoje djece, Shay i Arla, koji u svojim tinejdžerskim godinama nisu previše sretni zbog selidbe. No živopisni i znatiželjni stanovnici gradića Welda pobrinut će se da Georgeov san o novom početku ne ide po planu.

Ne propustite pogledati dvije TV premijere na Pickbox TV kanalu od 21. lipnja. Kanal je dostupan u osnovnim paketima telekoma A1 televizije, Hrvatskog Telekoma, Iskona, Total TV-a i EVOtv-a.

Facebook Like Button