Slow travel – novi trend u industriji putovanja

Slow Travel novi je svjetski trend u industriji putovanja koji fokus stavlja na svjesna iskustva i lokalnu priču – iskusite ga u zadarskom Falkensteiner Resortu Borik.

Slow pokret prvi se puta pojavio 80-ih godina prošlog stoljeća u Italiji tijekom prosvjeda protiv otvaranja poznatog brenda brze hrane u Rimu, želeći zaštititi regionalnu kulturu i lokalnu kuhinju.

I ljubitelji putovanja – danas više nego ikada prije! – pokušavaju iskusiti novu vrstu avanture, izbjeći velike gužve, jesti lokalne specijalitete, doživjeti posebno iskustvo i otkriti nešto novo izvan utabanih ‘tragova’.

Zadar, grad na idealnoj lokaciji, ali i destinacija prepuna raznih specifičnih sadržaja, natjerat će vas da vlastitu zemlju pogledate potpuno novim očima.

02-falkensteiner-club

Slow Travel kao novi trend fokus stavlja na svjesna iskustva, interakciju s prirodom i opušten način putovanja, bez ikakvog stresa.

Smješten na samoj plaži, udaljenoj tek nekoliko minuta hoda lungo mare od gradske jezgre, Falkensteiner Resort Borik oduševljava svojim promišljenim mediteranskim konceptom. Od interijera, u kojem se mislilo na svaki detalj, preko delicija posluženih na tanjuru do Aquapura Thalasso & spa centra – sve je podređeno gostu i njegovim užicima.

03-zadar-more

Kalelarga, crkva Sv. Donata, Morske orgulje koje neumorno skladaju svoje simfonije, najljepši zalazak sunca, koji je impresionirao i slavnog Alfreda Hitchcocka, instalacija Pozdrav suncu…

Sve su to dobro poznate atrakcije ovog dalmatinskog grada, ali jeste li znali da se u Zadru skriva i jedina sfinga u Hrvatskoj?
I to ne bilo kakva, već ona koja ispunjava ljubavne želje.
Nalazi se u vrtu Ville Attilla u četvrti Brodarica, a do nje možete doći i koristeći usluge barkajola koji će vas iz povijesne jezgre barkom prebaciti na suprotnu obalu gradske luke.

05-zadar

Puno se toga posljednjih mjeseci promijenilo, no izvjesno je jedno: putovanja će postati svestranija i na njima ćemo željeti uživati – lokalno.
A to znači istražiti specifičnosti tog kraja, običaje i, dakako, okuse.

04-falkensteiner-club

E, pa, iz Zadra ne smijete otići ako niste nazdravili likerom Maraschino od višnje maraske, isprobali božanstvenu alpsko-jadransku kuhinju Falkensteiner Resorta Borik, posjetili super-zabavni Muzej iluzija, isprobali kako se puše staklo u Muzeju antičkog stakla, ali i istražili fascinantnu okolicu s nekoliko nacionalnih parkova i, dakako, solanom u najstarijem hrvatskom kraljevskom gradu Ninu.

06-falkensteiner-club

A nakon svakog izleta, najljepše je opustiti se u atmosferi u kojoj nećete morati ništa, a moći ćete sve što poželite.

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)

Facebook Like Button