Smanjite stres prilikom planiranja putovanja

Savjeti kako smanjiti stres prilikom planiranja putovanja…

Planirate, dogovarate se, brinete se za detalje a na kraju kada dođe dan odlaska na putovanje, vi ste jednostavno preumorni, dosta vam je svega i najradije biste se par dana naspavali u svojoj kući.

Ne brinite se! Riječ je o normalnoj reakciji.
Nije za povjerovati na prvu, ali većina žena sudjeluje u organizaciji putovanja sama, neke nemaju preveliku potporu od partnera i stoga su zbog nagomilanog stresa često preumorne da bi uživale.

U provedenim anketama je ustanovljeno da čak 82 posto žena samo obavlja rezervaciju letova, plan puta i sve ostale sitnice, od nabavke stvari do pakiranja.

A da ne spominjemo postotke, koji također govore u prilog tome, da većinom žene planiranju aktivnosti vezane uz sigurnost doma, zalijevanje biljaka, brigu o kućnim ljubimcima, sigurnog dolaska na odrediše…

stres žena putovanje

Dakle, putovanja za mnoge žene nisu tako jednostavne aktivnosti i zahtijevaju dobru pripremu. Psihologinja Anjula Mutanda za Daily Mail zaključuje da žene imaju manje vremena za sebe i zabavu jer još uvijek nose više odgovornosti na svojim ramenima nego muškarci, a tome bi mogla pomoći ravnopravnija podjela među parom.

Stoga, drage moje, uključite i svoje muškarce u planiranje. Tako ćete, osim što ćete zajedno sudjelovati u planiranju, prenijeti dio obaveza na njega, a općenito ćete smanjiti stres koji ide uz planiranje godišnjeg odmora odnosno nekog putovanje.

Autor: Monika Jurina
Slike: Shutterstock