Pogledajte što se nudi u najboljim restoranima na obali Jadrana

Ljetovanje je vrijeme kada se želimo opustiti u svakom pogledu pa tako i uživati u finim delicijama nekog od restorana. Često biramo restoran prema preporuci prijatelja ili prema recenzijama koje smo pročitali na nekoj od mnogobrojnih internetskih stranica.

Ovaj puta se možete prepustiti našem obilasku i proći kroz preporuke u vodiču najboljih restorana na hrvatskoj jadranskoj obali.

Otok Hvar – DiVino restoran&wine bar

Manager i somelijer restauranata i wine bara DiVino Kolumbić Mario sastavio je respektabilnu vinsku kartu koja se nudi u jednostavno, s pomalo francuskog štiha namještenom restoranu s raskošnim pogledom na pučinu koja gleda na Paklene otoke i dio Hvara u kojem se nalaze nanizane luksuzne ville.

divino

Meni je sastavljen od pomno biranih namirnica lokalnih proizvođača i vrlo je spretan mozaik zanimljivo ukomponiranih morskih plodova, primjerice neobično spravljena hobotnica u kojoj smo uživali, do izvrsnih mesnih prijedloga.

Hrana je servirana na kristalno bijelom posuđu s neočekivanom kombinacijom namirnica koje sve odreda zvuče kao primamljiva poslastica.

Saznajte više: DiVino restoran&wine bar

Istarski Novigrad – restoran Navigare

Neodoljiv šarm i pogled na prirodne ljepote povijesnog istarskog gradića, predstavljaju idealnu pozivnicu za posjet novigradskom biseru prepunog čarobnih okusa – restoranu Navigare, smještenog u najljepšoj marini na Jadranu – Marini Nautica u sklopu hotela Nautica.

restoran-navigare

Impresivna prezentacija jela stvara od svakog tanjura remek djelo, čijom se punoćom okusa i zamamnim mirisima ponosi ovaj ekskluzivni restoran, koji svojim stilski uređenim interijerom osvaja svakog gosta.

Tople boje i drveni elementi koji prevladavaju restoranom pružaju lijepu prirodnu ravnotežu i stvaraju intiman ugođaj idealan za svakodnevno uživanje u slasnom obroku.

Toplini ambijenta restorana pridonosi i čarobni kamin, pod čijim se okriljem pripremaju najukusnija jela.

Više detalja saznajte klikom na link: Restoran Navigare

Dubrovnik – restoran Takenoko

takenoko-1

Novootvoreni Takenoko smjestio se na najljepšoj terasi Dubrovnika i predstavlja najukusniji spoj Mediterana i Japana.

Posebno za Dubrovčane i njihove brojne goste, Mario Starman, glavni kuhar Takenoka, s provjerenom ekipom iz Zagreba i novim snagama iz Dubrovnika, pripremio je specijalni menu ovog japanskog restorana…

Kamenice, školjke, svježe mediteranske ribe i tune samo su dio noviteta u ponudi, s kojom će se zasigurno zadovoljiti i nepca najvećih gurmana, opravdavši tako još jedanput status pionira u praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane.

Više o vinima i fantastičnim koktelima saznajte: Takenoko

Split – Conlemani restoran

Conlemani je mjesto gdje ništa nije prepušteno slučaju, pa tako možete iskusiti neke od vrhunskih talijanskih klasika s modernom varijantom kojeg potpisuju chefovi restorana Conlemani hotela Le Mėridien LAV Split.

U ukusnim jelima koje se nude ovo ljeto dominira čili, kopar, bosiljak, češnjak, te vrhunski talijanski sirevi poput mozzarelle od bivoljeg mlijeka, Pecorino, Taleggio.

le-meridien-3

Prava napoletanska pizza, uz neodoljivu pastu, zapanjujuće antipasti i dolci nezaobilazan je dio gastronomske priče koju Conlemani predstavlja.

Više o izboru vina ovog restorana otkrijte: Conlemani restoran

Poreč – Fine dinning restoran Spinnaker

fine-dinning-restoran-spinnaker
Svježi plodovi iz Jadranskog mora te proizvodi s obližnjih farmi i šuma kao i svjetski poznati istarski tartufi, samo su neke od namirnica koje oduševljavaju goste.

Za nezaboravan gurmanski užitak, svakodnevno brinu višestruko nagrađivani Valamarovi chefovi Goran Hrastovčak i Ivan Ergović.

Uz odlične degustacijske menije i tjednu à la carte ponudu tu je i savršeno ukomponirana vinska karta sommeliera Sandija Parisa koja uz poznata istarska vina nudi i ekskluzivan izbor stranih vina, šampanjaca i pjenušaca.

Detaljnije i korisne informacije: Fine dinning restoran Spinnaker

Brtonigle u Istri – gurmanski restoran San Rocco

Gurmanski restoran San Rocco član je udruženja Association des Jeunes Restorateurs d’Europe i nalazi se na vrhu istarske i hrvatske gastronomske scene.

Ovaj elegantan restoran nekada je bio podrum u kojem je obitelj spravljala vino iz poznatih vinskih istarskih sorti malvazije i terana.

U ovom sjajnom restoranu u ponudi se nalazi širok raspon gastronomskih delicija koje su utemeljene na tradicionalnoj kuhinji.

san-rocco

Ono po čemu se još ovo mjesto gastronomskih užitaka ističe jest kušanje i uživanje u svježe ulovljenoj ribi iz Jadrana, a specijalnu ponudu čine, osebujni okusom, tartufi i lokalne gljive. Mesoljupci će doći na svoje budući da se ovdje servira domaći pršut, divljač i još mnoštvo drugih istarskih specijaliteta.

Još detalja o smještaju i gastronomiji nađite na: Restoran San Rocco