Split i Zadar domaćini fantastičnih Wine ViP Eventa

Ove godine, osme po redu Wine ViP Eventi će započeti svoju „turneju” iz Splita 21.veljače a odmah idući dan je u Zadru. Organizator se nada i vjeruje da će se i ove godine ponoviti ona prošlogidišnja fantastična atmosfera i vrlo velika posjeta.

wine-vip-event-1

U Splitu će prvi ovogodišnji a trideset i treći dosadašnji događaj biti organiziran opet u prekrasnom hotelu Amphora na Žnjanu 21.veljače (srijeda), a u Zadru će biti domaćin prekrasan „Modrićev” hotel Amare u centru Zadra odmah sljedećeg dana tj. 22.veljače (četvrtak). Program događaja započinje od 14 i traje do 21 sat.

Wine ViP Event jedinstven je događaj namijenjen poboljšavanju i unaprijeđivanju kvalitete ponude i usluge u hrvatskom ugostiteljtvu i turizmu, a namijenjen je svim osobama iz područja turizma, ugostiteljstva i srodnih djelatnosti. Kako bi ostvarili svoj cilj, organizatori su i ovaj put pomno izabrali programe radionica.

wine-vip-event-2

Program je raznovrstan te će stoga gosti moći svakako pronaći nešto što će im biti zanimljivo, a nedvojbeno i vrlo korisno. Edukacijski dio radionica u Splitu otvorit će se s panelom – Kvaliteta enogastronomije Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske gdje će gostovati direktorica TZG Splita Alijana Vukšić, pročelnica za turizam Matea Dorčić, zamjenik direktorice TZ SDŽ Joško Stella, zatim vrhunski ugostiteljski znalac i vlasnik restorana Zrno Soli iz Splita Ivica Vrdoljak i poseban gost jedan od najboljih evropskih i svjetskih sommeliera iz Austrije Suwi Zlatić. Panel će voditi iznimno kvalitetna novinarka za temu enogastronomije Sandra Barčot.

Nakon panela uslijediti će ostale razne radionice a u kojima će gosti zaista moći uživati. Jedna od radionica koju treba istaknuti a koja je prvi put u Splitu i Zadru je o SAKE-u, a koju će voditi sommelierski prvak Austrije – Suwi Zlatić. Za ovu radionicu potrebno je unaprijed napraviti prijavu i upatiti kotizaciju iznosi 50€ na webu: http://suwine.at/lp/sake-trening-hrvatska/ ili na email info@suwine.at.

wine-vip-event-3

Uz ovu radionicu, tu su i brojne druge a na kojima je besplatan ulaz bez unaprijed napravljenih prijava, a broj osoba je ograničen, a više informacija o njima, kompletnom programu i predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine ViP Eventa.

Osim edukativnog programa, gosti će moći uživati u brojnim domaćim i regionalnim izlagačima koji će se doći predstaviti sa svojim najboljim i najkvalitetnijim proizvodima.

wine-vip-event-4

Ova dva vrlo kvalitetna eventa imaju veliku potporu županija Splitsko-dalmatinske i Zadarske, Grada Zadra, Turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Grada Zadra, zatim Obrtničke komore Zadarske županije, Hrvatske turističke zajednice kao i nekoliko dalmatinskih gradova i općina dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Dodajmo kako i ove godine Wine ViP Event ima i humanitarnu notu te će se umjesto kotizacije primati donacije od 5 ili više eura za čašu, u Splitu za Udrugu roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti Sanus Split a u Zadru za Ligu protiv raka Zadar.

wine-vip-event-5

Ali ono što čini tu vrlo humanu akciju posebnom je to da svaki gost će prilikom odlaska od organizatora dobiti malu vrećicu kako bi mogao staviti tu čašu u nju i ponijeti je sa sobom kao uspomenu. U realizaciji te vrlo posebne ideje i nabavki vrlo kvalitetnih Schott Zwiesel vinskih čaša organizatoru Dantesu pomogla je tvrtka Alexsander Commerce iz Zagreba.

Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine) za sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na erol.vip.event@gmail.com .

Dodajmo da će dan prije samoga eventa u Splitu 20.02. (utorak) organizator Dantes sa svojim timom i sa timom ljudi velikog srca u prekrasnom hotelu Amphora (koji je domaćin i najveći partner ove lijepe priče) organizirati donacijsku večeru za prikupljanje donacija za Udrugu roditeja djece oboljele i liječene od karcinoma SANUS iz Splita.

Osim domaćina hotela Amphora potporu projektu su dali i Restaurant Zrno Soli, PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, Restoran Šug, Pepas savijače, Restoran Evala 1903, Alexandercommerce, Ščurek, Degrassi vina, Prelac vina, Premium začini, Winery Željko Pecotić Baran, Červar i Rheos, Suwine…

Sudjelovati će vrhunski Chefovi i kuhari: Bruno Čuturić Chef hotela Amphora, zatim Branimir Prnjak Chef Restorana Zrno Soli, Luka Veić Masterchef 2023, Ivan Temšić Masterchef 2021, zatim Duje Kanajet Chef i suvlasnik Restorana Šug, Marko Lučić Chef PIK Vrbovec, Doris Vlah Chefica koja kuha za Dukat President Hrvatska.. A poseban gost koji će vrhunske specijalitete sljubiti sa vinom je jedan od najboljih evropskih i svjetskih sommeliera, austrijski šampion Suwi Zlatić. Program ove vrlo lijepe donacijske večere voditi će Jure Andrijašević.

Vrijednost pojedinačne donacije za sudjelovanje na ovoj vrlo lijepoj večeri je od najmanje 30 € po osobi pa do koliko gosti smatraju da im nije puno odvojiti za pomoći Udruzi Sanus.

Sve zainteresirane osobe iz svijeta turizma i ugostiteljstva i povezanih djelatnosti uz turizam, za sudjelovanje na donacijskoj večeri kao gost mogu se javiti na email: info@dantes.biz dok se mjesta ne popune a broj mjesta je vrlo ograničen. Sva prikupljena sredstva na toj donacijskoj večeri biti će uplaćena Udruzi Sanus.

Uz dopuštenje: Ricerca Mercato (sve fotografije)

Facebook Like Button