Sportska zimska odredišta

Jesen nas je tek počastila sa svojom prisutnošću ali nikada nije rano početi razmišljati o slijedećem bijegu a za mnoge od nas to znači odlazak na snijeg. Bilo da volite europske klasike, avanturističko heli-skijanje u sjevernoameričkoj divljini ili spuštanje niz padinu bliže domu pružamo vam pregled najluksuznijih zimskih destinacija diljem svijeta.

 

Kasara Niseko Village Townhouses, Japan

kasara-the-village
Iako će se otvoriti početkom prosinca Kasara Niseko Village Townhouses će donijeti novu vrstu luksuza na “najsniježnije skijalište svijeta”. Smješteno u podnožju planine Niseko Annupuri na otoku Hokaido. Možete očekivati europsku razinu luksuza s čistim japanskim dizajnom u svakoj od tri spavaće sobe smještene uz samo skijalište kao i ekskluzivni jutarnji pristup skijaškim stazama i priliku da usavršite planinarsku orijentaciju uz posebno dodijeljenog lokalnog stručnjaka.

 

The Chalet at 11° East, Austrija

the-chalet-11
Smješten na Obergurglu, jedno je od najviših europskih skijališta a sigurno sa najviše snijega u Austriji. The Chalet at 11° East je vjerovatno najluksuzniji objekt u blizini. Ovaj objekt je u britanskom vlasništvu ima jednostavno zapanjujuće suvremene interijere koji pružaju dobrodošlicu i osjećaj doma, daleko od doma. Ova planinska koliba smještena je na samoj stazi i pored dječje ski škole, što podrazumjeva gledanje vaših mališana kako uživaju na snijegu iz udobnosti bara koji se nalazi u samoj kolibi.

 

L’Apogée Courchevel, Francuska

courchevel
Najnoviji resort, Courchevel 1850, prvi puta je otvorio vrata početkom prosinca 2013. godine i ostavio dobar dojam na skijaše tijekom svoje prve sezone. Smješten u Jardin Alpin području Courchevela, L’Apogée pruža ski-in/ski-out pristup do najviših padina. Interijeri su chic a apartmani su prostrani ali glavna značajka su spektakularni četverosobni Penthouse, iz kojeg se pruža prekrasan pogled na Les Trois Vallées, na jedno od najljepših mjesta u cijeloj Francuskoj.

 

Alyeska Resort, Aljaska

aleska-hotel
Iako možda ovo nije za početnike ali je sigurno jedano od najupečatljivijih skijaških avantura koje ćete ikada doživjeti. Daleko od utabanih staza, smještana u sjevernim divljinama Aljakse, leži Alyeska Resort, jedno od najboljih nekretnina u cijeloj snježnoj državi. Ne samo da Alyeska nudi izravan pristup spektakularnom Chugach planinskom lancu, nego ima i jedinstvenu uslugu heli-ski, koja može odvessti skijaše na 6000 metara nadmorske visine a da ne spominjemo spektakularne poglede.

 

The Fairmount Chateau Whistler, Kanada

fairmont
Ako postoji znameniti kanadski skijaški hotel onda je to sigurno The Fairmount Chateau Whistler. Smješten u podnožju planine Blackbomb, nudi ski-in/ski-out pristup padinama, često je smatran kao luksuzno naselje sjeverne amerike, nudi klasičnu eleganciju i izvrsne sadržaje. Whistler je izvrstan za sve znalce, nudi ponešto od svega za početnike i vrhunske skijaše kao i široki raspon zabave bilo kome tko ne uživa u svakodnevnom spuštanju po padinama.

 

 

 

Tekst i fotografije uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially
tel: +385 (0) 1 777 6164

Facebook Like Button