Što ih čini privlačnima za iseljavanje:tri mala grada SAD-a

Što čini male gradove SAD-a uspješnima?
Putujući po Sjedinjenim Američkim Državama, prolazili smo kroz male gradove koji su bogati kulturom odličnim gospodarstvom, razvijenim obrazovanjem, te onim najbitnijim za svaki mali grad, snažnim osjećajem zajednice.

Na temelju tih i drugih čimbenika, uključujući i prosječan dohodak, te stopu kriminala, pronašli smo nekoliko malih gradova koji su nas jednostavno očarali. Raznolikost, užurbanost i građanski život čine ove male gradove dinamičnim i uzbudljivim, i naposljetku pravim mjestom za život.

mali gradovi

Berkeley Heights, država New Jersey

Berkeley Heights je redovito rangiran kao jedan od najboljih mjesta za život u okrugu zapadnijih država Sjedinjenih Američkih država. Nalazi se u blizini sjedišta mnogih farmaceutskih divova koji se nalaze u New Yorku čime je mogućnost zapošljavanja veće.

U Berkeley Heightsu rast zaposlenosti raste, škole su odlične, zdravstvo je dostupnije, a život je ležeran i ugodan.
Službena stranica grada Berkeley Heights

berkley

Sherwood, država Oregon

Sherwood se smjestio jugozapadno od Portlanda, te je nakon zlatne groznice populacija eksplodirala u rastu. O ovom gradu nalaze se odlične škole, razumne cijene domova za stanovanje, a u blizini se nalaze i korporativni divovi kao što su Nike i Intel koji garantiraju doličnu zaposlensot.

Sherwood je najveći gradić mamac za obitelji, ponajviše zbog dobrog pronalska posla koji omogućava dobar životni standard. Iako se nalazi u blizini najvećeg grada u državi Oregon, Sherwood svejedno obiluje brojnim dobrim restorana, kulturnim zbivanjima, i raznim događanjima koje vas mogu očarati u tren oka.
Službena stranica grada Sherwood

sherwood

Vienna, država Virginija

Vienna je redovito izvrsno rangirana na popisima najboljih mjesta za život. Ona ima velike javne škole, uspješne poslovne četvrti, a krasi je što su stanovnici otvoreni i pristupačni prema svim koji se žele doseliti.

Za razliku od drugih predgrađa u sjevernoj Virginiji, Vienna nudi mnogo kulturnih aktivnosti, a poznata je po svom povijesnom centru na koji je posebno ponosna.

Ovaj grad ima svoj specifični i vlastiti identitet i način života koji je ležeran i po mjesri čovjeka. Dodatno ga obilježava obilje zelenila pa je proglašen i Zelenim gradomm, a stanovnici se vole okupljati u raznim prigodama, događanjima i koncertima upravo na njegovim zelenim površinama ili parkovima.

Službena stranica grada Vienna

vienna

Autorica: Azra Terzić
Fotografije: Foter/ Shutterstock (naslovna)

Facebook Like Button