Što je smjerologija?

Specifična grana feng shuija, koja pomaže odrediti povoljne smjerove kretanja na mjesečnoj i godišnjoj osnovi.

Možda ste mislili da feng shui počinje tek nakon uselite u neki prostor, odnosno otputujete na neko mjesto, no činjenica je da ga sami kreiramo mnogo ranije – već prilikom izbora lokacije, vremena (datuma, godine) i smjera kretanja.

Naime, kada donesemo odluku o odlasku iz postojećeg mjesta ili prostora, naša se podsvijest automatski povezuje s energijom nove lokacije, neovisno o tome da li smo se s njom ranije već susreli ili ne. Drugim riječima, proces identifikacije s novim mjestom započinje u trenutku kada se u našoj glavi rodi ideja, odnosno namjera selidbe ili putovanja.

Kako bi nam novi prostor, odnosno nova destinacija pružila maksimalnu podršku i korist, potrebno je krenuti u njenom smjeru onda kada nas podržavaju povoljni energetski „vjetrovi“, odnosno tokovi Chija. 

Taj proces možemo najbolje objasniti na primjeru biljke, koja, kako bi bila uspješno presađena treba adekvatno tlo, ali i vrijeme presađivanja – u suprotnom će uvenuti.

Posljedice kretanja u nepovoljnom smjeru mogu biti neznatne (gnjavaže na putovanju poput odgođenih letova, izgubljene prtljage i lošeg smještaja), ali i itekako značajne (narušeno zdravlje, gubitak posla ili nemogućnost napredovanja na radnom mjestu, raskid odnosa i sl).

Svaka, makar i kratkotrajna promjena lokacije na kojoj boravimo značajna je u pogledu feng shuija. Ipak, postoji razlika između kraćih putovanja i preseljenja (koja traju do 40 dana) i onih dužih (čije trajanje premašuje 40 dana).

Putovanja koja traju duže od 40 dana ili pak trajna preseljenja snažnije utječu na naše osobne energije, pa je i za očekivati da su u tim slučajevima i pravila koja određuju izbor pravca i trenutka seljenja nešto stroža. U tim je slučajevima potrebno napraviti detaljnu analizu osobnih energetskih brojeva svih osoba koje sele.

Ponekad se dogodi  da svi članovi kućanstva (ili neke manje tvrtke) imaju „otvorene“ jednake smjerove za preseljenje u određenom vremenu – to se zaista može smatrati izuzetnom srećom. No, čak i kada to nije slučaj, moguće je uspješno preseliti ukoliko osoba koja ima najpovoljnije uvjete preuzme na sebe većinu brige oko preseljenja i na taj način u svojem „energetskom mlazu“ prenese i ostale ukućane.

Ako se pak radi o promjeni boravišta na kraće vrijeme, situacija se mijenja iz mjeseca u mjesec, ali zadatak pronalaženja povoljnih pravaca nije toliko zahtjevan (što je izvrsna vijest za sve ljubitelje putovanja!).

Izbor povoljnog smjera, odnosno trenutka početka putovanja prilikom organizacije zimovanja, ljetovanja, poslovnih putovanja ili tečajeva  osigurava dobar „vjetar u leđa“. Što prevedeno znači – dobar odmor bez sitnih (i krupnih) gnjavaža ili pak uspjeh u poslu i učenju. 

Kada govorimo o ovom vidu feng shui smjerologije,valja napomenuti kako se planiranje ne odnosi samo na vrijeme i smjer pri odlasku na destinaciju, već i prilikom povratka kući.

Facebook Like Button