Sveti Nikola za svoj dan posjetio djecu u Klaićevoj: Djeca Hrvatske za djecu Klaićeve – Želim ti osmjeh

U ovo blagdansko vrijeme, čaroliju osmjeha zaslužuje svatko, pa i mališani Klinike za dječje bolesti Zagreb. Kako bi se darivanjem djeci barem na trenutak donijelo blagdansko ozračje i veselje, organizatori projekta Grada Sv. Nikole zajedno s poznatim sportašima, influencerima te partnerima posjetili su bolnicu u Klaićevoj donoseći prigodne humanitarne darove za ugodniji bolnički boravak.

Nikola i darovi toyota klaiceva zelim ti osmijeh

Tako su marljivog Svetog Nikolu koji je posjetio mnoštvo djece u nekoliko bolničkih odjela pratili Matea Parlov Koštro, viceprvakinja Europa u maratonu te hrvatska olimpijka, Kristian Vincetić, osvajač medalja u plivanju i hrvatski paraolimpijac, Anđela Mužinić Vincetić, osvajačica medalja u stolnom tenisu i hrvatska paraolimpijka te Juraj Šebalj, višestruki pobjednik rally utrka i influencer.

Djeca Klaićeve od Svetog Nikole i poznatih sportskih lica kao darove dobili su slatkiše, igračke, grickalice i pića, u skladu s bolničkim propisima kako bi im blagdansko vrijeme prevedeno u hospitalizaciji bilo ljepše. Važnost ovakvih akcija potvrdio je i prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, kao i glavna medicinska sestra Anita Mišković.

Darivanje djece nikola wish mama

„Uvijek pozdravljamo ovakve akcije koje boravak djeci u našoj bolnici čini ljepšim iskustvom. Djeca trebaju osjetiti da su, bez obzira na svoje liječenje, dio svakodnevne blagdanske čarolije. Jer dječji osmjeh čini nas jačima“, izjavio je Goran Roić.

Inače, inicijativu organizira portal Wish Mama kao dio projekta Grada Sv. Nikole, u suradnji s Hrvatskim olimpijskom odborom i Hrvatskim paraolimpijskim odborom, kao i partnerskom tvrtkom Toyota.

„Sveti Nikola simbol je dobrog duha blagdanskog vremena, a iz godine u godinu nikad se ne možemo zasititi svojeg humanitarnog doprinosa. Sretna sam vidjeti da je čarolija Grada svetog Nikole stigla i u Klaićevu“, dodala je Diana Mikloš, idejni začetnik i organizator projekta Grada Svetog Nikole te urednica portala.

Sv Nikola sebalj olimpijci paraolimpijci klaiceva

Ove godine pokrovitelji, partneri i prijatelji Grada svetog Nikole su

• Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
• Grad Zagreb
• Turistička zajednica grada Zagreba
• Međunarodni institut za klimatske aktivnosti
• Zaklada Hrvatska za djecu
• Globalna concierge agencija Quintessentially iz Londona

 

Zlatni partner projekta Želim ti osmijeh i Grada svetog Nikole
04-logo-toyota-20

 

Partneri projekta Želim ti osmijeh i Grada svetog Nikole
posta-paket logo-otp logo-gorenje-gsn

logo-perutnina-ptuj-orig pombar-logo milising-logo

cedevita-logo-gsn 13-logo-biorela-20 aviva-logo

logo-miva-gsn sanytol-logo lactovit-logo

lola-ribar-logo equilibra-logo revita-logo

ritter-logo spezi-logo

Gosti Grada svetog Nikole

centar-komunikacija-logo omart-logo udruga-uoll-logo

logo-elektropizeta kugli-logo juric-sadnice-logo

Pokrovitelji Grada svetog Nikole
mrmso-logo gsn-logo-zhzd

gsn-logo-iica gsn-logo-q

 

 

Facebook Like Button