Ta mala gospođica koja se uvijek pobrine da napravi zabavu

Ako želite da i vama zima bude zanimljivija, duhovitija, zabavnija ali prije svega gurmanski ispunjena, imamo super ideju koju ne smijete nikako zanemariti.

Uvijek pri ruci i uvijek spremna za kulinarski ples. Proizvedena je od 90 posto najkvalitetnijeg pilećeg mesa što je trenutno najviše u segmentu hrenovaka na tržištu. Uz to je nježno dimljena te lagano začinjena. Skuhali je ili ispekli, još uvijek će biti 100 % Poli. Poli Cocktail je bez glutena.

Pripremili smo za vas neke lude kulinarske ideje koje će vas odvesti natrag u djetinjstvo.

Nemojte biti prosječni, probajte nešto novo
Za doručak, ručak, večeru ili za sretna obiteljska druženja. Provjerite recepte u nastavku i otkrijte skriveni sastojak koji svako jelo pretvara u istinsku zabavu.

poli-hrenovka-1

Hot dog koji to nije

Lako bi bio običan hot dog ali je previše poseban da bi bio prosječan.

Sastojci:
4 mini peciva ili kajzerice
4 Poli Cocktail
4 čajne žličice senfa
4 lista kupusa
rajčica

Priprema:
Brzi snack za male i velike: prerežite pecivo i stavite list kupusa, krišku rajčice a na vrh toga mini Poli Cocktail koji daje vašem novom sendviču pravu razigranost.
Sendvič može biti izvrstan dodatak vašim zabavama.

poli-hrenovka-2

Odjevene gospođice

Ne zato jer im je hladno nego već zato jer se vole stiskat.

Sastojci:
18 Poli Cocktail
400g brašna
20g svježeg kvasca
prstohvat soli
2,5 dcl mlijeka
2 žlice maslinovog ulja
žumanjak za premaz

Priprema:
Poli Cocktail skuhati i ostaviti da se ohladi. U međuvremenu pripremite tijesto tako da pomiješate kvasac, šećer i nekoliko žlica mlakog mlijeka. Pričekajte da se kvasac digne (oko pola sata). Brašno istresite na čistu radnu površinu, dodajte sol te u sredini napravite rupu. U rupu ulijte ulje i kvasac i polako mijesite postupno dodajući mlijeko.
Umijesite tijesto dok se ne odvoji od dlana i površine. Tijesto mora biti mekano i elastično.

Ostavite tijesto na toplome dok se ne digne i udvostruči svoj volumen. Tijesto razvaljajte na jedan centimetar debljine i razrežite na 18 kvadrata. U svaki kvadrat stavite jednu Poli Cocktail i lijepo ju zamotajte.

Zamotane gospođice stavite u nauljenu posudu za pečenje i premažite ih žumanjkom. Posudu za pečenje stavite u ugrijanu pećnicu i pecite 15 minuta na 220 stupnjeva Celzijusa.

Poslužite sa salatom ili umakom. Odlično se slažu uz senf ili kečap.

poli-hrenovka-3

Aromatične gospođice na štapiću

Prvo skok u tavu, a zatim na štapić i brzo u usta.

Sastojci:
20 Poli Cocktail
crvena paprika
maslinovo ulje
nekoliko listova bosiljka za dekoraciju

Priprema:
Papriku nasjeckanu na kockice stavite u tavu s nekoliko kapi ulja. Pržite nekoliko minuta i dodajte male gospođice Poli Cocktail te dobro promiješajte. Kad gospođice poprime lijepu koricu, stavite ih na tanjur, ukrasite s nekoliko listića bosiljka i poslužite gostima. Upotreba štapića za ražnjiće će učiti sve još zabavnijim.

Uz dopuštenje: Media optima (sve fotografije)

Facebook Like Button