Takvi ste kavi jeste – vaše tijelo vaša pravila: 3 savjeta za maksimalnu dozu samopouzdanja

Budite iskrene prema sebi i pokušajte se sjetiti kada ste zadnji puta stale ispred ogledala, sasvim gole, i pogledale odraz svog tijela? Koliko ste puta samo proletjele pored najvećeg ogledala u svom domu, spuštenog pogleda? Prema sebi bi trebali biti najiskreniji.

Možda vam danas i nije najbolji dan. Možda su vam suknja ili hlače malo preuske na bokovima i možda vas remen počeo stezati. Razmišljate kako možda niste trebali pojesti onaj muffin od čokolade.
Ponekad u životu ima važnijih stvari od većeg broja odjeće. Kupite veće hlače i novi remen, i obucite ih sutra. Danas prošetajte stanom goli i pojedite još jedan muffin.

Jeste li znali da se jučer, 14. srpnja u Sjedinjenim Državama slavi Dan Golotinje, odnosno National Nude Day?

Ako ste na godišnjem, to znači da biste mogle nanijeti kremu za sunčanje na baš cijelo tijelo, i otići se posve goli okupati i osunčati. Želite li pod svaku cijenu izbjeći prekršajnu prijavu, ovo posljednje obavite na nudističkoj plaži gdje je svaki dan goli dan.

3 revolucionarna savjeta za maksimalnu dozu samopouzdanja

Vjerujemo da ovo čitate s određenom dozom skepticizma, pa smo odlučili s vama podijeliti 3 ključna savjeta koja će vam pomoći da skupite maksimalnu dozu samopouzdanja potrebnu za golo paradiranje po stanu bez izbjegavanja ogledala.
Pripremite se, savjeti su revolucionarni.

kakva-jesi

Vaše tijelo, Vaša pravila

Idući puta kada sekundu prije izlaska iz stana promijenite cijeli outfit jer vam je netko nekada rekao da je odjeća koja prati tijelo i pripija se uz njega zapravo preuska i neukusna za vašu građu, bolje da odmah odustanete od tih misli.

Da li vam je ta haljina udobna da li su vam hlače savršene za nošenje? Osjeća te li se dobro u toj odjeći? Izgledate li si sebi dobro u njoj? Onda je nosite!

Tražite li još uvijek šaptom uložak ili tabletu protiv bolova?

Žene doslovno proživljavaju jednu te istu stvar od davnina, učimo o tome u školama, gledamo reklame na televiziji (mada još uvijek ne razumijemo te poletne žene u svim tim reklama), ali ipak “te stvari” nisu za javnost. Nisu to “stvari” to je ciklus, menstruacija, menga, menzes, “tetka”, posve nebitno kako je zovemo. Naprosto je tu, postoji i nemoguće ju je ignorirati.

Naše tijelo, naša pravila

Idući puta kada odlučite kupiti jednodijelni kupaći kako bi sakrili onaj ožiljak od carskog reza ili strije od trudnoće, jer dvodijelne kupaće smiju nositi samo modeli s naslovnice, odustanite od tih misli i zaključaka.

Stvorile ste svoj,a i još jedan život, ako ste rodile, ponosite se time. Uostalom, uz sva moguća tehnološka otkrića 21. stoljeća, još uvijek nisu otkrili Instagram filter ili Photoshop efekt koji se može nositi u stvarnom životu. Savršenstvo postoji samo unutar granica društvenih mreža i sjajnih naslovnica.

Kada smo već spomenuli porod, one od nas koje su prošle bez carskog reza vjerojatno dobro poznaju rizik smijanja na glas. Ponekad kada se izuzetno jako smijemo može se dogoditi da nam “pobjegne” ili trčimo na toalet kako bi se pomokrile.
Ne zaboravite na iznimno učinkovite Kegelove vježbe – definitivno pomažu.

Još jednom – Vaše tijelo, Vaša pravila

U slučaju da niste prihvatile poantu, ponovimo još jednom – Vaše tijelo, Vaša pravila.
Jedina osoba koja mora prihvatiti svoje tijelo, ste Vi sami. Koliko god (ne)savršene bile, uvijek ćemo mikroskopski analizirati svoje mane, secirati svoj odraz, brojati urasle dlačice, crtice na vagi i ožiljke. Ponekad nam se čini da sudjelujemo u nekoj suludoj reality emisiji – koliko će još bora, kilograma viška, dlačica na čudnim mjestima i bolnih menstruacija podnijeti?

Kako god bilo, Intimina, naš omiljeni stručnjak za ženske stvari (jedan od gorih eufemizama za menstruaciju ako nas pitate), poručuje vam da prebacite kanal i barem 24 sata uživate u vlastitim tijelima – počastite se samopouzdanjem i zaboravite na sve drugo.

Tekst: Intiminia