Top ideje za preuređenje male kupaonice

Iskoristite dolazak proljeća kao idealnu priliku za preuređenje kupaonice.

Kupaonica je za svaki dom važna prostorija. Funkcionalnost je njezin najvažniji aspekt, ali u zadnje vrijeme na važnosti dobivaju i dizajn te njen izgled. Ona više ne predstavlja prostoriju koja služi samo za higijenske potrebe, već je i iznimno važno u njoj stvoriti osjećaj ugode i opuštenosti.

kada umivaonik

S obzirom na to kako nam je došlo proljeće te gotovo svi počinjemo s radovima u kući koji uključuju bojanje zidova, mijenjanje namještaja i slično, ovo je prikladno vrijeme i za uređenje kupaonica. Međutim, kako napraviti promjenu, a pritom ne obavljati velike građevinske radove?

S obzirom na to kako je kupaonica dosta komplicirana prostorija za redizajn zbog toga što uključuje sanitarije, vodovodne cijevi, pločice i slično, pokušat ćemo praktičnim savjetima pomoći onima koji ne mogu izdvojiti velik budžet, ali žele novi izgled svoje kupaonice.

boje u kupaonici umivaonik

Za početak možemo početi s novom bojom zidova za kupaonicu

Boja mora odgovarati sanitarijama, namještaju i pločicama, ali i samoj veličini prostora. Tamne ili jarke boje u pravilu odgovaraju većim prostorima, a svjetlije boje će mali prostor učiniti elegantnijim.

Međutim, boje se mogu kombinirati pa se tako u manjim kupaonicama zidovi mogu obojati u različite boje, na primjer jedan u bijelu, jedan u žutu, a kada se to iskombinira s bojom sanitarija i ostalih dodataka, dobivamo lijepu i opuštenu prostoriju. Isto tako, manjim kupaonicama bolje će pristajati i manje pločice.

Dizarre_kupaonica1

Oko izbora kade ili tuš kabine najbolji pokazatelj opet će biti veličina prostorije

U veće kupaonice možete smjestiti kadu, dok je u manje kupaonice bolje smjestiti tuš-kabinu nego malu kadu, jer je vizualno ljepše, ali i financijski isplativije.
Što se tiče sanitarija, njih je najbolje kupiti od istog proizvođača kako ne bi došlo do prevelikog odstupanja u izgledu.

tus kabina umivaonik

Kako bi se u kupaonici dodatno naglasila elegancija i lijep izgled, možete se poigrati s materijalima od drva.

ogledalo kupaonica umivaonik

U kupaonici je vrlo važno i pitanje rasvjete

Postavljanje rasvjete uz ogledalo pruža najbolje svjetlo te umanjuje sjene. Rasvjetu treba postaviti na obje strane ogledala, u visini lica, jer je na taj način optimalna za uređivanje ili brijanje.

biljke u kuoanici kupaoni

Kada govorimo o dodatcima, drvene police, ormarići ili pločice koje izgledom podsjećaju na drvo lijepo izgledaju te su jednostavne za održavanje.
Detalji koji dodatno mogu obogatiti prostor su cvijeće, slike, košare za kozmetičke proizvode i mirisne svijeće koji ne predstavljaju veliki financijski trošak, a s njima uvelike možete personalizirati svoju kupaonicu.

Dizarre_kupaonica2

Tekst i svajeti: Dizarre Studio
Studio 90 plus j.d.o.o. za projektiranje i usluge
Trg kralja Petra Krešimira IV br. 12
HR 10000 Zagreb
info@dizarrestudio.com
www.dizarrestudio.com
https://www.facebook.com/Dizarre.kreativna.arhitektura

Facebook Like Button