Mala kuhinja s dobrim idejama za uređenje

Mala kuhinja može biti prava mala oaza kulinarstva i veselja u kojoj pripremamo svoje najdraže obroke ili prvu jutarnju kavu.
Mnogo je ljudi koji na prostoru u stanu, kada ga dizajniraju, uštede na kvadratima upravo u kuhinji, jer ako je prostor za kuhanje dobro zamišljen u maloj se kuhinji iteko može funkcionalno pripremati sve što poželimo.

kuhinja mala kuhinja elementi u kuhinji

Mala kuhinja ima svakako i svojih prednosti, sve je u njoj na dohvat ruke, a čišćenja je puno manje.
Da biste svoju kuhinjicu učinili ugodnom trebate biti samo malo kreativni.

OVDJE, kroz jednostavne savjete, saznajte kako organizirajti kuhinju

Mala kuhinja može se pretvoriti u jedno od najdražih prostorija u domu

Suvremeni kuhinjski namještaj omogućava štednju prostora, a u konačnici svoj namještaj možete povjeriti majstoru koji će ga izraditi po mjeri, baš onako kako ste ga zamislili.

ideje za malu kuhinju  kuhinjski elementi

Također, raznovrsni materijali koje je moguće izvrsno oblikovati i dizajnirati omogućuju vam da realizirate bilo koju ideju. Međutim, male dimenzije kuhinje ne omogućuju uvijek da sve što poželite i uklopite u mali prostor, stoga ga je potrebno sustavno i dobro organizirati.

Malu kuhinju opremite s višenamjenskim kućanskim aparatima

Tržište i napredna tehnologija omogućava vam da birate izvrsne aparate koji kuhinju trenutno mogu pretvoriti u pravu malu tvornicu ukusno pripremljene hrane.

ideje za kuhinju kuhinja mikrovalna pecnica

Od multipraktika, sjeckalica, miješalica u jednom aparatu do kuhinjske opreme koja omogućava brzo i ukusno stvaranje pravih kulinarskih remekdjela, poput različitih aparata koji sami peku, prže i kuhaju više jela istovremeno. Drugim riječima ne trebate imati glomaznu pećnicu s puno kuhala.

mikrovalna stedanjk kuhinja

Jasno je i to da će te se u maloj kuhinji morati snaći s manjim radnim površinama za pripremu hrane ili manjim kuhinjskim ormarićima za odlaganje svega što je vam potrebno, od tanjura, lonaca, pribora za jelo, začina, čaša, šalica, ali mala kuhinja zaista može biti funkcionalna i lijepa uz par bitnih detalja pri opremanjU.

OVDJE saznajte koji su najbolji materijali za posuđe i zdravo kuhanje

mini kuhinja kuhinjski elementi stednjak

Dobar raspored kuhinjskih elemenata garantira dobro organiziran kuhinjski prostor

Praktičnost povezana sa stilom podrazumijeva kombiniranje zatvorenih ormarića, otvorenih polica, maksimalno iskorištavanje zidnih površina kao što je postavljanja magneta za noževe do dizajniranih kukica za vješanje pribora za kuhanje.
No svakako treba obratiti pažnju na mogućnost namještaja na rasklapanje koji itekako štedi prostor, a jako je funkcionalan.

ideje za malu kuhinju uredenje kuhinje

Svijetle, pastelne boje i rasvjeta također kuhinjski prostor čine ugodnijim i veselijim

Pri odabiru boja namještaja, te boja zidova i polica te tekstura na kuhinjskim elementima važna je stavka u uređenju malog prostora za kuhanje.

Također, kuhinja može biti u jednom komadu, takozvani i popularni kuhinjski otok može postati vaša kuhinja iz snova. Kružite oko svog bogato opremljenog otoka, koji ste postavili kao centralni dio stana ili dnevnog boravka. Dobar protok energije u stanu s otvorenim tipom kuhinje bit će pun pogodak..

kuhinjski otok mala kuhinja

Stoga se treba odlučiti za vedre, svjetlije i pastelne boje namještaja jednako kao i kuhinjskih pomagala. Boje zidova neka budu u skladu s namještajem i kuhinjskim aparatima čime ćete postići sklad prostora.

kuhinjski design hladnjak boje u kuhinji

Na jednom zidu možete dati mašti na volju i zalijepiti tapetu s nekim motivom koji bvas posebno veseli, bilo da je u pitanju neka nadahnjujuća poruka ili stih ili možda recept za kruh koji najviše volite..

Za one koji traže nešto drugačije postoje zanimljive ideje poput upotrebe efektnih svjetlucavih boja, zanimljivih ukrasa poput tapeta s kulinarskim motivima, zanimljivih ogledala koji povećavaju prostor i daju mu šarm pri odbijanju svjetlosti.

Tražite i izaberite minimalan broj predmeta za kuhanje s visokom funkcionalnošću. Izvrsna opcija je minimalizam ili hi-tech. Oni vam omogućavaju napuštanje glomaznih aparata kako bi koristili samo važne, praktične stvari.

ugradbeni ormari kuhinja

I kuhinjska vrata mogu biti važna

Za male prostore standardna vrata mogu biti nepraktična, jer zauzimaju pri otvaranju bespotrebno prostor. Zato vrata možete ukloniti potpuno ili napraviti luk za prolaz iz prostorije u prostoriju.

Također mogu biti zanimljiva i staklena klizna vrata ili puna klizna vrata čiju unutarnju površinu možete iskoristiti za vješanje kuhinjskih krpa ili pregača za kuhanje.

Facebook Like Button