Trendi uređenje doma za svačiji džep

Sve značajnije promjene u interijeru su, po pravilu, “skupa avantura”. Ipak, postoji način da držite korak s trendom bez izlaganja prevelikom trošku kada odlučite obnoviti svoj dom.

stol stolica uredenje interijera

Pratiti posljednje trendove uređenja doma je i skup i zahtjevan proces. Uvijek će se naći neki komad namještaja, određena boja ili stil čija će promjena zahtijevati promjenu ili prilagodbu ostalih elemenata, a sve kako bismo postigli željeni efekt.

izbor boja za zidove boje za uredenje doma

Ipak, postoji način da se dođe do zapanjujućih rezultata i uz značajno manju količinu novca. Potrebno je samo malo strpljenja, kreativnost i prostorija u kojoj ćete izvesti svoju čaroliju.

Započnite uređenje odabirom boja

Kada govorimo o uređenju unutarnjeg prostora, jedan od najvažnijih elemenata je boja. Boja će biti prisutna na zidovima, dekorativnim detaljima i namještaju. Boja je mnogo, kao i paleta komplementarnih boja koje možete odabrati.

neutralne boje u uredenju doma

Na što onda obratiti pažnju pri odabiru boja za uređenje doma?

Jedan od načina da odaberete trendi boje je taj da uvijek birate boje koje su bile prisutne nekoliko prethodnih sezona. Iako zvuči kao kliše, uvijek se neka boja izdvoji kao vodeća i traje, u manjoj ili većoj mjeri kroz nekoliko sezona. Što je duže neka boja u trendu, veći su izgledi da će ista boja i nastaviti biti u trendu.

izbor zidnih boja crna boja u interijeru

Također, potrudite se da se boja koju odaberete može kombinati sa što više ostalih boja u interijeru. Logično, najbolji odabir bila bi neka od neutralnih boja ili nijansi, budući da nećete morati brinuti, recimo, o promjeni boja zidova svaki put kada dodate novu boju u vašu kućnu paletu.

kuhinja namjestaj

Birajte moderniju liniju namještaja

Svjesni smo kako svi ne preferiraju moderan stil u svom domu, ali pri odabiru ovakvog namještaja imat ćete početnu točku za uređenje ostatka prostorije.

Moderni stil odlikuju pravilni oblici i ravne linije, što će odlično poslužiti za skoro sve dizajnerske ideje. Ovo znači da, kada odlučite osvježiti vaš dekor, nećete morati mijenjati namještaj, što će vam uštedjeti dosta novca.

lampa vaze uredenje doma

Promijenite dekorativne elemente

Dekorativni elementi imaju veliku ulogu pri uređenju kućnog dekora. Promjena ovih elemenata zasigurno je najlakši i najjeftiniji način da unesete živost i značajnu promjenu u prostoru svog doma.

Ako se opredijelite za elemente poput vaze, statue, lampe ili slike, pokušajte njihov broj svesti na minimum i to iz dva razloga.
Naime, što manje ovakvih elemenata imate manje ćete ih morati mijenjati svaki put kada poželite mijenjati dekor.

ideje za uredenje doma

Drugi razlog je da ćete većim brojem dekorativnih elemenata doslovno preopteretiti prostor, što će rezultirati efektom smanjenja svjetlosti i prozračnosti u prostoru, a to je nešto što svakako želite izbjeći.

dekoracija krevet dekor

Eksperimentirajte s tkaninama

Promjena tkanine je također odličan način da osvježite prostoriju bez trošenja mnogo novca. Jastuke na sofama, krevetima i naslonjačima možete presvući trendi tkaninama u modernim bojama, jednako kao i postaviti na prozore zavjese ili paravane različitih dužina, ovisno kakav efekt želite postići.

zastori zastor dekor za prozore

Na kraju, možete izmijeniti i boju i teksturu na samim komadima namještaja, jednostavno prekrivajući ih trendi tkaninama koje ćete lako održavati i, kada dođe vrijeme, lako zamijeniti novim.

uredenje doma dekor krevet zastori

Ne zaboravite na sebe i što želite od svog doma

Posljednji savjet dolazi više kao podsjetnik, nego kao smjernica stručnjaka. Riječ je o tome da će uvijek biti novih trendova koji će dobrim dijelom definirati izgled stambenih i poslovnih interijera.

Neki trendovi će trajati sezonu, dvije, neki i duže, ali nemojte nikada zaboraviti da upravo vi donosite konačnu odluku o kvaliteti i ljepoti uređenja svoga okruženja i svoje udobnosti stanovanja.

Tekst: GuGu

Facebook Like Button