Organizirajte kuhinju kroz jednostavne savjete

Kuhinja je vrlo važno mjesto u životu svih nas. Volimo mirise koji izlaze iz nje i draškaju nam nepce, a i vrlo je važno mjesto za pohranu svih naših omiljenih namirnica.

Bez obzira koliko je kuhinja velika ili mala donosimo ideje oko organizacije u njoj odnosno kako da što bolje ili jednostavnije iskoristite svoje možda pretrpane ladice i kuhinjske ormariće.

Za početak grupirajte potrepštine za čišćenje

Sredstva za čišćenje možete organizirajte u prikladne kante kako bi sav potreban pribor imali uvijek pri ruci. Manje stvarčice poput spužvica odvojite i također držite u nekoj posudi na jednom mjestu.

namještaj kuhinja posuđe ideje

Iskoristite vrata ormarića

Vrata kuhinjskih ormarića možete također iskoristiti za malene potrepštine. Na unutarnju stranu vrata svojeg zalijepite nekoliko samoljepivih kukica kao bi o njih objesili sitnija kućanska pomagala poput krpa, podmetača ili daskica za rezanje.

Pronađite kuhinjske šipke

Pomoću njih možete dobiti novi vertikalni prostor kako bi uspravno odložili plehove, kalupe za pečenje ili daske za rezanje u svoje kuhinjske ormariće.
U ormarić ugradite jednu ili dvije vertikalne šipke kako bi mogli lakše rukovati s tavama, plehovima i ostalim posuđem umjesto da stalno preslagujete posuđe koje odlažete jedno na drugo.

Na taj ćete način imati i veću preglednost nad posudama.

recepti kuhinja ideja

Nadogradite kuhinjske ormariće

Ako imate visoke ormariće u kojima samo na dnu stoji samo par bočica ili kutijica sa začinima ugradite dodatne police kako bi drastično povećali prostor za odlaganje. Ako ste vještiji ugradite klizne police kako se ne bi morali previše saginjati a ujedno će tako biti vrlo lako održavati police čistima.

kuhače ideje interijer kuhinja

Organizirajte hladnjak

U hladnjaku je nabolje također organizirati namirnice prema grupama na pojedinoj polici. No još bolju varijantu imat ćete ako u hladnjak stavite plastične poslužavnike ili posudice u koje ćete poslagati stvari za svoj doručak, roštilj te povrće i voće koje može biti odloženo zajedno.

Facebook Like Button