Top lokacije u svijetu gdje možete plivati s morskim psima

Svi ljubitelji adrenalina, egzotike i ne previše uobičajenih stvari, posebno oni koji vole more i životinje, bit će oduševljeni s člankom koji smo za njih pripremili.

Budući da se o ovoj temi malo priča, a informacije su slabije dostupne odlučili smo proučiti najbolje svjetske lokacije na kojima možete plivati ni više ni manje nego s morskim psima.

Ako ste razmišljali o tome kakav bi bio osjećaj da se susretnete s morskim psom lice u lice, potrebna vam je adrenalinska avantura ili jednostavno želite iskusiti ovaj način zabave, savjetujemo da dobro sve pročitate.

bahami

Budući da je turizam sve više razvijeniji potrebno je turistima ponuditi mnogo širu lepezu izbora, pa su u mnogim turističkim zemljama došli upravo do ovakve ideje.

Mnogi ljudi izrazili su želju kako bi voljeli iskusiti adrenalinsko plivanje s morskim psima na svojim ekstremnim putovanjima, no za ovako nešto zaista trebate imati hrabrosti ili želje.

Razne agencije počele su stavljati ovakve turističke ponude u aranžmane uz stručno vodstvo profesionalnih stručnjaka. Za sve one koji ne znaju potrebno je reći da su morski psi kralježnjaci iz razreda hrskavičnjača. Pa krenimo.

morski pas južna afrika

1. Južna Afrika, Gansbaai

Jedna od najvećih svjetskih atrakcija za avanturiste koji žele plivati s morskim psima je maleno ribarsko mjesto u Gansbaaiu.

Kao što smo i napomenuli riječ je o ribarskom mjestu tako da je koncentracija morskih pasa tamo jedna od najvećih na svijetu. Ono što čini specifičnim ovo mjesto je veliki kavez koji se nalazi s bočne strane broda u koji ulaze ronioci i avanturisti, kavez se spušta u more, a onda slijedi susret direktno s velikim morskim grabežljivcima, morskim psima.

Dio turista koji je ovo iskusio napominje da ih je bilo jako strah dok su drugi uživali u bliskom susretu s velikim nemanima.

Kako to izgleda možete pogledati klikom na link

Isla Holbox Mexiko

2. Meksiko, Isla Holbox

Ljubitelji mora i oceana upoznati su s informacijom da je maleni otok pod imenom Isla Holbox (pripada meksičkoj državi Quintana Roo) jedno od najvažnijih mjesta ukoliko želite plivati s velikim morskim psima.

Ono što je važno napomenuti da je od srpanja do rujna najbolji period za plivanje s psima na ovom otoku, budući da se tada hrane planktonske morske vrste i te se morski psi tamo okupljaju u većem broju.

australia morski pas

Također bitno je naglasiti da na plivanje idete na vlastitu odgovornost no kako bi se sve više usavršila ponuda s ovakvim tipom sadržaja postoje organizacije koje se bave „usavršavanjem“ ponuda ovakvih tura.

Širi se ponuda u smislu da možete uzeti profesionalnog vodiča, ronioca ili pak možete dobiti poduku i edukaciju uz najam adekvatne opreme.

Kako to izgleda možete pogledati klikom na link

ronjenje s morskim psima

3. Južna Australija, Port Lincoln

Ukoliko ste se odlučili posjetiti ovaj kontinent trebali biste znati da jedan od najvećih stručnjaka svijeta, upravo za morske pse, na navedenoj lokaciji ima „školu“ ronjenja s morskim psima koja uključuje razna edukacijska predavanja.

Njegovo ime je Rodney Fox, a u cijelom adrenalinskom svijetu ovakvog tipa poznata je njegova ekspedicija koja ostavlja bez daha, ali i ulijeva jednu dozu straha i poštovanja prema ovim velikim životinjama.

U ponudi su raznovrsne ture s mogućnostima odabira koje su kreativno osmišljene no vjerujte nam da je većina od njih redom bukirana mjesecima unaprijed.

Kako to izgleda u Australiji pogledajte ovdje

Više o ekspedicijama poznatog Rodney Foxa možete saznati klikom na link

morski pas kalifornija

4. Južna Kalifornija, S.A.D.

Amerika također ima svoju oazu gdje ljubitelji adrenalina imaju mogućnosti plivati s velikim morskim psima. Najveća koncentracija plivačkih tura odvija se oko otoka Catalina i San Diega.

Video pogledajte na sljedećem linku

bahami morski pas

5. Bahami

Još jedna zanimljiva egzotična destinacija koja nudi turistima mogućnost plivanja s morskim psima nalazi se u Nassau na Bahamima.

Prema savjetima ture je potrebno organizirati što prije budući da je ulov morskih pasa po novijim zakonima promijenjen tako da su ograničena i mjesta gdje s njima možete i plivati.

Video možete pogledati ovdje

morski pas bahami

Autor: Marina Jakšić

Facebook Like Button