Tretmani zvukom jedni su od najstarijih tibetanskih metoda iscjeljivanja

Iscjeljivanje zvukom smatra se jednim od najstarijih načina liječenja, iscjeljivanja i dovođenja u balans tijela i duha, jer su se još u drevnim kulturama instrumenti kao tibetanske zdjele, gongovi, didgeridoo i bubnjevi upotrebljavali za iscjeljivanje i meditaciju.

Pogledajte kako meditacijom možete doći do boljeg zdravlja i unutarnjeg mira

Već u drevnom Tibetu, oko 2400.pr.Kr. u vrijeme Bude, prvi puta se javljaju tibetanske zdjele koje su ručno izrađivali tibetanski svećenici i koji su pritom pjevali svete mantre.

Još nazivane i pjevajuće zdjele izrađene su od 7 metala, od kojih je svaki povezan s jednom planetom, a koristile su se i koriste se i danas za postizanje viših stanja svijesti.

Zvučna kupka

Sve je zvuk, titraj, vibracija. Zvuk je izuzetno moćno sredstvo u procesima opuštanja i podizanja energetskog tonusa i raspoloženja, stoga je i rad sa zvukom specifično delikatan i sofisticiran.

OVDJE saznajte imate li poremećaj raspoloženja

Riječ je o jedinstvenim tretmanima opuštanja i uživanja u iscjeljujućim vibracijama drevnih tibetanskih zdjela, glazbenih vilica i gongova.

Iskustvo vibracije, čiste energije koja najbrže putuje strujom zvuka opustiti će svačije tenzije, otjerati nerazumijevanja i nemir te donijeti iskustvo mira i opuštenosti. Slušanjem opuštajućih i iscjeljujućih zvukova instrumenata gonga, tibetanskih zdjela i glazbenih vilica svakog čovjeka preplavljuje nova kreativnost, stvaralačka snaga, radost, a u svoj život priziva ozračje sigurnosti, optimizma i obilja na svim razinama.

Gong

Gong je jedan od najstarijih instrumenata na svijetu. Zvuk gonga iam jaku iscjeljujuću vibraciju, utječe na obnavljanje stanica u tijelu, duboko uravnotežava, smiruje i oslobađa stresa.

Tretmani zvukom

Zvučna masaža je individualan pristup svakom pojedincu koji uključuje vrlo ugodnu i regenerirajuću masažu zvukom posredstvom terapijskih zvučnih zdjela koje se za vrijeme tretmana postavljaju i ozvučuju na odjevenom tijelu klijenta.

Zvučna masaža je ponajprije metoda opuštanja i podupiranja zdravlja. Svaka masaža zvukom je jedinstvena sama za sebe. Ton se percipira kao slušni poticaj, a zvučna vibracija kao vibro-taktilni poticaj. Takav zvuk dovodi do duboke opuštenosti koja je popraćena različitim aspektima reakcija opuštanja i psihičke i fizičke naravi.

Zvučna vibracija djeluje na staničnoj razini i transformira stanje napetosti, nervoze, stresa, i negativnosti u stanje harmonije i mira.

Za razliku od klasične masaže tijela u ovom slučaju ne dolazi do direktnog tjelesnog kontakta između praktičara zvučne masaže i klijenta. Zvučna masaža pomoću ozvučenih zdjela koje zbog svoje zvučne vibracije bogate nadtonovima u tijelu stvaraju osjećaj opuštenosti, mira i sklada.

Vibracije zvučnih zdjela prenose se kroz kožu, tjelesna tkiva i šupljine, organe i kosti po cijelom tijelu. Prijenos vibracija moguć je obzirom da ljudsko tijelo u 70 do 80% čini voda.

Tekst u suradnji sa: prof. Sanja Tatalović

Facebook Like Button