Trikovi arhitektice za super opremljenu kupaonicu

Savjeti arhitektice Sanje Pavičić o tome kako postići harmoniju kupaonskog namještaja, ogledala i osvjetljenja. Rijetko tko od nas je zadovoljan sa svojom kupaonicom.

Ili je premalena za sve što bi u nju htjeli staviti ili je prevelika pa ju je problem napuniti. Česta zamjerka kupaonicama je slaba osvjetljenost, što je i logično s obzirom da uljepšavanje odnosno osobna higijena zahtjeva jako svjetlo.

Dobra vijest je da, za razliku od problema s previše ili premalo prostora, problem osvjetljenja može riješiti nekoliko jednostavnih trikova.

citterio-3

Zaboravite na klasičnu bijelu dosadu
Veličina je važna?

Ako ništa barem utječe na to kakvo ćemo ogledalo odabrati. Tako si u većima možemo priuštiti samostalno veće ogledalo, dok je za kupaonice s manje prostora odlično rješenje ogledalo u kombinaciji s ormarićem.

Kombinacija ogledala i ormarića znači da je ormarić u potpunosti ili djelomično zaklonjen staklenom površinom ogledala, no i manje ogledalo bi trebalo poslužiti svrsi. Toliko o pitanju iz podnaslova.

Skriti ili otkriti, pitanje je sad

Ormarići s ogledalom mogu puno skrivati, ali i otkriti, ovisno o dizajnu tj. obliku ili veličini. Kupaonski ormarići nam nude mogućnost skrivanja higijenskog pribora od suvišnih pogleda, a da nam je istodobno uvijek pri ruci.

Vrlo zgodna opcija je visoki ormarić uz umivaonik, budući da je u toj kombinaciji i samo ogledalo duguljasto, pa nam omogućuje da se u njemu vidimo u cijelosti.

citterio-2 citterio-1

Bez dobre svjetlosti nema dobre kupaonice

Ogledala bilo koje dimenzije s LED osvjetljenjem učinit će svaku kupaonicu udobnijom i ljepšom, ali i korisnom svakome – muškarcima prilikom brijanja ili ženama prilikom šminkanja.

Posebno je važno osvjetljenje ogledala oko umivaonika. To može biti raspršena svjetlost s desne i lijeve strane, kako se ne bi stvarale sjene na licu, a za bolju vidljivost može se dodati i dodatno gornje osvjetljenje.

Važno je samo da se ne gleda direktno u izvor svjetla. Kao dodatni detalj tu je premaz protiv rošenja stakla, koji jamči jasan i čist pogled na ogledalo čak i nakon tuširanja. Kao točku na i možete u tuš kabinu dodati osvjetljenje koje će djelovati mekano i difuzno te će dodatno osuvremeniti Vašu kupaonicu.

Tekst omogućio: Geberit

Facebook Like Button