U slavonskim vinogradima predstavljena nova vina branda Enosophia

Uz razgledavanje novih vinskih podruma, posjet vinogradima i slavonske delicije, u Feričancima su predstavljena nova vina vinarije Enosophia. Tri pjenušca kreirana od različitih sorti vina te vrhunsko crno vino iz feričanačkih vinograda noviteti su vinske ponude Enosophie.

enosophia-vina-1

Predstavljanje novih pjenušavih vina započelo je kušanjem laganog, voćnog pjenušca, Today Rose, kojega je okupljenima prezentirao glavni enolog Enosophie, Martin Kovačić. Uz šetnju proizvodnim dijelom vinarije posjetitelji su pobliže upoznali proces nastanka vina, posebice način proizvodnje Enosophia pjenušaca.

enosophia-vina-2

Obilaskom starog podruma u kojemu i danas u drvenim bačvama dozrijevaju Premium crna vina, i novih podruma, posjetiteljima su uz stručno vodstvo Lucije Kužir predstavljena i druga dva pjenušca Today Blanc i Nice to see you. Više od 85 posto grožđa za proizvodnju svih vina ove vinarije ručno je ubrano u vinogradima na obroncima Krndije koje su posjetitelji razgledali tijekom vožnje kočijom po feričanačkim vinskim cestama.

enosophia-vina-3

Pjenušava vina Enosophie nastala su sa željom popularizacije pjenušaca, posebice među mlađom generacijom. Vođeni idejom kako se svaki dan, svaki susret i svaki događaj treba proslaviti, mladi tim stručnjaka vinarije Enosophia razvio je pjenušce proizvedene Charmat metodom, a nazvali su ih prigodno – Today.

enosophia-vina-4

„Višu kiselost i voćnost, koja nakon daljnjih procesa proizvodnje našim pjenušcima daje svježinu i lagan okus, omogućuje upravo rana berba vinskih sorti frankovke i graševine. Sve bobice za naša pjenušava vina beremo ručno pa se potom odvija primarna fermentacija na 16 stupnjeva Celzijevih.

enosophia-vina-5

Zatim se skladište u Autoclave inox tankovima gdje dolazi do sekundarne fermentacije, Charmat metodom. Pjenušava vina nakon završetka tog procesa punimo u boce na našoj novoj liniji za punjenje vina“, rekao je glavni enolog vinarije Enosophia, Martin Kovačević.

enosophia-vina-6

Laganih i elegantnih okusa s aromama citrusa i bobičastog voća, Today Rose i Blanc idealno su osvježenje za svakodnevna druženja. Proizvedeni su od graševine i frankovke, dviju vinskih sorti karakterističnih za feričanačko vinogorje i slavonsku regiju, savršena su podloga za ljetne koktele, a izvrsno se slažu s raznovrsnim jelima i desertima.

enosophia-vina-7

U to su se uvjerili i posjetitelji vinarije Enosophia, koji su odabrana vina kušali uz slavonsku kuhinju na moderan način. Pet sljedova fine dining jela s potpisom Tihomira Bježančevića upotpunila su pjenušava vina i novi crni cuvee s potpisom Enosophie, naziva Ruby Fusion.

Voćno, punog tijela s utjecajem drveta koji daje slatke začine i vaniliju, ovo vino odlično je prianjalo uz file jelena u demiglas umaku s vrganjima i crnim trubama, pire od celera i poriluka te karamelizirano šumsko voće i čips od batata.

„Naša nova vina zamišljena su kao vina za mlađe generacije. Prepoznatljivih, a opet inovativnih okusa, predstavljaju i našu vinariju koja tradicionalnom proizvodnjom te modernom preradom i tehnologijom stvara nova vina na tržištu.

enosophia-vina-8

Raduje nas da smo ih predstavili kroz jednu zaokruženu cjelinu, uz gastronomsku i turističku ponudu u našim Feričancima, u našim vinogradima. Naša odluka da se stvaranje dodane vrijednosti može postići isključivo kroz povećanje kvalitete proizvoda odredila je smjer u kojem danas idemo, a ova vina samo su dio toga.

Nova strategija razvoja vinarije ima puno šire ciljeve, prije svega razvoj destinacije, ali i Slavonije kao vinske regije u cjelini i vjerujemo kako ćemo ih ostvariti u budućnosti“, zaključio je direktor vinarije Enosophia, Ivan Maričić.

Uz dopuštenje: Grizli (sve fotografije)

Facebook Like Button