U Zagrebu predstavljena nova čarolije pašte

Pašta je jelo koje je nebrojno puta proglašeno najomiljenijm u cijelom svijetu, a svojim bogatstvom okusa osvaja još od davnina. U moru raznovrsne ponude ove talijanske delicije, na zagrebačke tanjure stigla je zaista posebna ponuda pašti koje će osvojiti vaša nepca.

nicos-pasta-1

Nesvakidašnji menu koji spaja autohtoni talijanski rižoto, kruške, med i orahe ili pak agnolotte s rakovim mesom i svježim talijanskim sirom osmislio je poznati talijanski Chef Gregorio Mannucci.

nicos-pasta-8

U njegovoj čaroliji zimskih okusa sada možemo uživati u Bistrou Nico’s, smještenom u modernom zelenom okruženju luksuznog Ban centra, na Europskom trgu.

nicos-pasta-2

Gregorio je rodom iz Firence, a nakon godina putovanja i stjecanjem iskustava u poznatim restoranima diljem Europe novi dom pronašao je upravo u Hrvatskoj. Bio je Chef u nekoliko prestižnih restorana, surađivao je s međunarodnim chefovima poput popularne Ane Roš, Lorenza Coga i drugima.

nicos-pasta-3

Toskanske korijene u autorskoj interpretaciji prenosi u sva svoja djela, a posebni menu za Nico’s osmislio je u suradnji s domaćim chefom i također vrhunskim znalcem Velimirom Cindrićem.

nicos-pasta-4

Sve namirnice za domaću, ručno rađenu paštu u Bistrou Nicos dolaze direktno iz Italije. Bogatstvo okusa novi pašti tako upotpunjuju talijanski tvrdi, zrnati sir proizveden od kravljeg mlijeka i star najmanje 12 mjeseci Parmigiano Reggiano ili pak također vrhunski sir Pecorino romano.

nicos-pasta-7

Tu su i San Marzano rajčice koje su tanje i šiljatije. Meso je puno deblje s manje sjemenki, a okus je jači, slađi i manje kiselkast.

nicos-pasta-5

Jedna od neodoljivih Nico’s pašti koja će vas osvojiti na prvu svakako je popularna Carbonara s autentičnim talijanskim specijalitetom Guanciale – sušenim obrazima od svinjetine. Oduševit će vas i špageti Vongole, Ravioli punjeni ricottom i špinatom, Agnolotti punjeni rakovim mesom i svježim sirom, njoki Sorrentina te još nekoliko ekskluzivnih pašti pašti upotpunjenih raznolikim okusima najboljih talijanskih delicija koje ćete naprosto zavoljeti na prvu.

nicos-pasta-6

Bistro Nico’s zaista je unikatno mjesto koje udara nove temelje kada je bistro ponuda s kvalitetom fine dininga u pitanju te nam pruža novo višeosjetilno putovanje u intimnom ozračju idealnom za ukusan doručak s prijateljima, obiteljski ili poslovni ručak, popodnevno druženje ili obiteljska i poslovna okupljanja.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Facebook Like Button