Urbanovo 2018 – za novu generaciju vinskih hedonista

U proljeće se ne budi samo priroda, već i naša želja za aktivnostima na otvorenom i istraživanjem nečeg novog.

madjerkin-breg

Ove godine nezaobilazna destinacija je sami sjever Hrvatske, u županiji koju još nazivaju Hrvatskim cvjetnjakom ili malom Švicarskom. Međimurski vinogradi, vinarije i podrumi čekaju vas na 36 kilometara vinske ceste uz rapsodiju prirode u kojoj ćete uživati jednako kao i u pogledu koji jednostavno obara s nogu.

matija-posavec-david-stampar

Tijekom mjeseca svibnja Međimurje na punih dva tjedna postaje regionalno eno-gastronomsko središte koje posjećuju svi ljubitelji dobre hrane i vinske kapljice.

david-stampar

Od 18. svibnja do 1. lipnja u Gornjem Međimurju, lokaciji koja je dobitnik nagrade europske destinacije izvrsnosti EDEN 2016. godine za turizam i lokalnu gastronomiju, održava se najveća manifestacija te vrste u kontinentalnom dijelu Lijepe naše. To je vrijeme kada se održava Urbanovo – Dani vina u županiji Zrinskih.

tea-dvanajscak

Centralni događaj svakako je onaj u pitomoj Štrigovi, nadaleko poznatom vinskom središtu, a održava se prvog vikenda, od 18. do 20. svibnja. Najbolji međimurski vinari iz Društva vinogradara i vinara „Hortus Croatiae“ tada se okupljaju na Festivalu pušipela.

branimir-jakopic

tatjana-hazic

Facebook Like Button