Romantična spavaća soba za prvu bračnu noć

Uređenje spavaće sobe nešto je čemu budući bračni parovi posvećuju posebnu pažnju a dekoriranje spavaće sobe za prvu bračnu noć predstavlja posebno zadovoljstvo. Pritom imajte na umu da je prva bračna noć ujedno i najposebnija noć u vašem životu pa je stoga začinite neizostavnim romantičnim detaljima.

Spavaća soba najintimniji je kutak vašeg doma u kojem ćete dijeliti romantične trenutke s vašim bračnim partnerom. Možete je urediti u različitim stilovima, a sve ovisi o vašim osobnim željama i afinitetima. Prije svega, važno je da je taj intimni kutak skrojen upravo po vašoj mjeri i da se tu osjećate opušteno i ugodno.

interijer spavaća soba krevet 10

Postoje različiti stilovi u kojim a možete pronaći inspiraciju za uređenje spavaće sobe kao što su, primjerice, klasični, retro, rustikalni, ultramoderni, minimalistički te niz drugih stilova. Bez obzira za koji od njih se odlučite, uvijek možete dodati i pokoji romamični detalj ili ukras kojim ćete upotpuniti atmosferu prve bračne noći.

uredjenje-spavace-sobe-1

Mirišljave svijeće i njihova svjetlost detalji su koji će u svakoj prilici unijeti dozu romantike u vaš ljubavni život te ih svakako uvrstite na vaš popis i odaberite mjesto u spavaćoj sobi na kojemu će doći do izražaja.

To može biti noćni ormarić uz bračni krevet ili poseban stalak predviđen za ukrase. Svijeće možete kupiti u različitim bojama, a najbolji efekt postići ćete nijansama crvene i uz decentni miris ruže. Što se tiče mirisa, možete koristiti i mirišljave štapiće kojih danas ima najrazličitijih vrsta od jačih orijentalnih do najnježnijih cvjetnih.

krevet soba spavaća soba

Ukoliko želite potpuni romantični ugođaj, za prvu bračnu noć vrlo pažljivo birajte posteljinu. Idealna tkanina za posteljinu je svila koja je, više od svih ostalih tkanina, vrlo meka i podatna, a od boja odaberite crvenu ili crnu. Iznad uzglavlja možete pričvrstiti i baldahin koji će prvoj bračnoj noći dati ugođaj poput Šeherezadinih priča iz 1001 noći.

Baldahin možete pričvrstiti na plafon ili bočni zid iznad uzglavlja, odakle se ravnomjerno spušta na dvije ili tri strane kreveta, a postoje i posebni okviri za baldahine koji se jednostavno montiraju.

nada svijeće ideja interijer

Od tkanina, za vaš baldahin možete odabrati saten, muslin, baršun ili svilu, ovisno o tome što će najbolje pristajati ostalim detaljima vašeg interijera. Ukoliko na zidu vaše spavaće sobe već imate ogledalo, imajte na umu da je i ono jedan od detalja kojima možete začiniti prvu bračnu noć, a možete ga postaviti i na strop sobe.

Poseban dodatak koji možete pripremiti, kao romantično iznenađenje za prvu bračnu noć, neizostavne su meke i mirisne latice ruža. Lijepo će izgledati ako ih razbacate po bračnom krevetu, a svakako odaberite crvenu boju latica koja je najveći simbol strasti.

case-sampanjac

Nikako nemojte zaboraviti ni nježnu glazbu, stoga nabavite CD s laganim instrumentalnim ljubavnim pjesmama ili, pak, pjesmama iz legendarnih filmova. Pored uzglavlja ostavite mjesta za dvije čaše šampanjca, a kao slatko iznenađenje uz šampanjac najbolje će pristajati, već pogađate čokolada i jagode. Uživajte!

Piše: Wish.hr
Fotografije: Mazzali
Eva
Anders Adermark

Facebook Like Button