Uz Orašara u MUO ulazimo u Advent

I ove godine Muzej za umjetnost i obrt pripremio je atraktivan program u skladu s centralnom tematikom ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu „Orašar“, te će se na veliko oduševljenje publike, ponovno baviti ovim najpopularnijim baletom na svijetu.

escape-room-orasar-muo-1

Riječ je o prikazu najljepših scena iz baleta Orašar poput Badnje večeri, Klarine sobe u kojoj je usnula san o borbi Kralja miševa i Orašara, Snježnom kraljevstvu, Balu cvijeća i Kraljevstvu šećera s pomno odabranim predmetima iz bogatog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt.

Božićni ugođaj_projekt Advent u MUO

Uz scenografiju Orašara posebno je osmišljen Dječji Escape Room u kojem će djeca rješavajući zadatke vezane uz balet „Orašar“, pronalaziti put do Kraljevstva slatkiša.

Stručna vodstva muzejskih pedagoga uvest će djecu u svijet Klare, Orašara, zločestih miševa, dobrih vojnika, Snježne šume, Kraljevstva slatkiša, te će upoznati roman E.T.A. Hoffmanna koji je poslužio kao predložak za libreto baleta Orašar.

escape-room-orasar-muo-2

Specifičnost prikaza pojedinih scena iz baleta Orašar je u „scenografiji“ za koju Muzej koristi vrhunske predmete primijenjene umjetnosti iz svog bogatog fundusa te na taj način posjetiteljima omogućuje drugačiji doživljaj božićne atmosfere topline doma, povratak u dječji svijet mašte i uživanje u vrhunskim baletnim kostimima izbliza.

Advent u MUO_saonice, Beč, oko 1880_foto srecko budek

Raskošni baletni kostimi djelomično dolaze iz donacije baletnog umjetnika Jelka Yureshe koja je sada pohranjena u MUO te iz zagrebačkog HNK. Također, scenografija će obuhvatiti namještaj, kristalne lustere, najfiniji porculan, kućice za lutke i zasigurno najveće atrakcije – velike barokne saonice..

Radi se o predmetima koji nisu dio Stalnog postava Muzeja te je ovo jedinstvena prilika da ih se vidi tijekom Adventa u MUO.

escape-room-orasar-muo-3

Za djecu predškolskog uzrasta koji još ne mogu u Escape Room bit će organizirane kreativne igraonice kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje memory igrice s likovima iz baleta Orašar.

Autorica adventskog programa Orašar Escape Room je Vesna Ledić , voditeljica projekata iz Muzeja za umjetnost i obrt u suradnji s Dječjim Escape Room-om i gospođom Krunom Josimović. Scenografiju potpisuje dr.sc. Irma Huić, voditeljica Tehničkog odjela MUO, a dizajn vizualnog identiteta Studio Šesnić & Turković. Voditeljice edukativno-kreativnog programa su muzejske pedagoginje Iva Novak i Marta Kuliš Aralica.

escape-room-orasar-muo-4

U ovoj adventskoj čaroliji i muzejskoj inačici popularne igre Escape Room posjetitelji će moći uživati od 6.12.2019. do 19.1.2020.

Predprodaja ulaznica počinje od sutra, 16. prosinca 2019. u Muzeju za umjetnost i obrt.
Zbog ograničenog broja igrača u Orašar Escape Room, ulaznice za Escape Room će se prodavati za određeni datum i vrijeme početka igre.

Više informacija na Facebook stranici
Radno vrijeme: utorak-subota 10-19 sati, nedjelja 10-14 sati.

Facebook Like Button