Uzbudljiva serija – Doktori za egzotične ljubimce

Doktor James Haberfield, stručnjak za liječenje i operiranje na neobičnim životinjama, zajedno sa svojom ekipom veterinara liječi i spašava australske egzotične ljubimce.

U novoj, šestodijelnoj dokumentarnoj seriji na programu Viasat Nature, Doktori za egzotične ljubimce, dr. James Haberfield i njegova ekipa veterinara liječi najneobičnije australske životinje.

doktori-za-egzoticne-ljubimce-1

Ta nadarena skupina stručnjaka radi danonoćno kako bi svojim stručnim znanjem spasila najneobičnije i najčudesnije ljubimce u državi. Dokumentarnu seriju Doktori za egzotične ljubimce premijerno prikazuje Viasat Nature u ponedjeljak, 17. siječnja, u 18:30 sati.

Od slatkovodnih krokodila i brbljavih papiga, do zlatnih penjaša i zmija, žaba i guštera, te sisavaca i opasnih životinja, ekipa veterinara i bolničara iz ambulanti Unusual Pet Vets u Victoriji, Zapadnoj Australiji i Queenslandu liječi sve moguće egzotične ljubimce – svi su oni redoviti pacijenti u njihovim ordinacijama.

Ti specijalizirani veterinari pomažu divljim životinjama koje pristižu u njihove ambulante, a susreću se i s hitnim slučajevima te odlaze na teren u lokalne zoološke vrtove i akvarije – veterinarima za egzotične ljubimce nikad nije dosadno!

doktori-za-egzoticne-ljubimce-2

Dr. James Haberfield osnivač je ambulanti Unusual Pet Vets. Sjedište mu je u Victoriji, a voli raditi sa svim životinjskim vrstama, no posebno ga zanimaju gmazovi. Od osme godine života i sam ima cijeli niz guštera i zmija. Njegova zbirka gmazova, za koju brine zajedno s ocem Chrisom, sadrži više od stotinu vrsta zmija i guštera. Kao stručnjak za liječenje i operiranje na neobičnim životinjama, dr. James svakodnevno dokazuje svoje vrhunsko znanje i vještinu u radu.

Operacije na albino zmiji i zebrastoj zebi; endoskopije na bradatoj agami i kraljevskom pingvinu; uzimanje uzoraka s aksolotla, bjelousne žabe i crnoglavog pitona; te ugradnja improviziranog aparatića za zube kornjači i ljudskih naušnica zečevima! Dr. James učinit će sve kako bi pomogao svojim klijentima i spasio njihove neobične životinje.

U klinici u Victoriji rade i dr. Hamish, među rijetkim veterinarima u Australiji specijaliziranim za ptice; dr. Shane, poznat u zajednici uzgajivača gmazova kao „liječnik za gmazove“; dr. Michelle, jedna od rijetkih veterinara u Australiji s diplomom iz napredne veterinarske prakse iz zoološke medicine.

doktori-za-egzoticne-ljubimce-3

U Zapadnoj Australiji je dr. Lucinda, s bogatim iskustvom s afričkim divljim životinjama te životinjama iz laboratorija i zooloških vrtova; dr. Kelly, specijalistica za egzotične životinje i profesorica sljedećem naraštaju studenata veterine.

U Queenslandu je dr. Catherine, koju osobito zanimaju ptice i njihovo zdravlje. Ta ekipa vrhunskih veterinara može pomoći svakom neobičnom ljubimcu na planetu!

Za doktore za egzotične ljubimce nema dvije životinje koje bi bile iste, a slično vrijedi i za njihove vlasnike! No svima je zajednička ljubav prema neobičnim životinjama i povjerenje koje daju vodećim australskim Doktorima za egzotične ljubimce. Premijeru pogledajte na programu Viasat Nature u ponedjeljak, 17. siječnja, u 18:30 sati.

Uz dopuštenje: Grayling (sve fotografije)

Facebook Like Button