Vaš ljubimac u Rimu

Pripremite se kvalitetno na nezaboravno putovanje sa svojim kućnim ljubimcem.

Za one koji vole kućne ljubimce, ponekad se nađu u nedoumici prilikom odlučivanja gdje bi voljeli ići na putovanje. Kako bi ste smireno i pravilno pripremili svoj kofer i kofer Vašeg ljubimca, mi ćemo Vam dati nekoliko korisnih informacija kako bi ste se oboje zabavili u prekrasnom glavnom gradu Italije, Rimu.

Prije nego što kupite karte, trebali biste znati da kućni ljubimci zahtijevaju zdravstvene dozvole za odlazak u inozemstvo. Možda bi bilo dobro da se konzultirate sa svojim veterinarom, kako bi provjerio da li treba imati određena cijepila i potvrde koje bi trebali prezentirati nadležnim tijelima. Za sve kućne ljubimce iz Europske unije, Italija zahtijeva identifikaciju po tetovažama ili mikročipovima koji su jasno vidljivi. Također je važno da posjedujete EU putovnicu u kojoj je Vaš ljubimac registriran cjepivom protiv bjesnoće.

Ako ste se odlučili putovati avionom, provjerite kod prijevoznika koja su specifična pravila i uvjeti za prijevoz kućnih ljubimaca. Svaki zračni prijevoznik ima svoje propise za takvu vrstu putnika, od kojih neki dopuštaju kućne ljubimce u kabinama, ako ne prelaze 10kg težine. Ako teže više od 10kg, kućni ljubimci će putovati udobno u kabinama pod tlakom i to u posebnim kavezima.

Kako bi Vaš dolazak bio savršen i bez ikakvih problema s prijevozom Vaših torba u grad, trebali bi ste odabrati dobru prometnu agenciju koja vam omogućuje da putujte s vašim ljubimcem. Mi Vam preporučujemo da provjerite faciletaxi.com, koji ima sve vrste prijevoza i njihovo osoblje govori čak nekoliko jezika.

buldog

Da biste dobro upoznali grad, preporučujemo vam da to učinite šetajući se gradom, jer je to jedini način da upoznate svaki kutak njega. Osim toga, vaš ljubimac će uživati u dodatnim vježbama istezanja svojih udova. Kako su Rimljani veliki ljubitelji pasa, moramo se prisjetiti da su oduvijek bili dobri u lovu kao i Grci, te su uvijek imali pratnju svojih najdražih ljubimca.

Većina Talijana svoje kućne ljubimce, posebice pse, vodi u najveći park Villa Doria Pamphilj ili u Villa Borghese. Tamo se njihovi psi mogu opustiti i zabaviti u miru i na svježem zraku.

Plaža Bau Beach, na rimskoj obali, 38 km od talijanskog kapitala, potiče posjetitelje da dovedu svoje pse, te im osim hrane nude i posebne male suncobrane kako ne bi dobili opekline.

Mnogi restorani i kafići su pogodni za kućne ljubimce, a jedan od njih je Cul de Sac, na Piazza Pasquino 73. To je umjereno cijenjeni restoran, gdje možete potrošiti u prosjeku 28 € po osobi, a specijaliziran je za internacionalnu kuhinju. Osim njega, postoji i knjižnica Bistro, u u Vicolo della Cancelleria 13, koji nudi intimnu večeru gdje možete sa svojim ljubimcem provesti jako lijepu večer.

A ako želite svome ljubimcu pronaći najnovije igračke ili čak i odjeću, odvedite ga u shopping u Cani e Gatti u Corso Vittorio Emanuele II.

Da li ste spremni na Rim? Da li je Vaš kućni ljubimac spreman? Ako jeste, uživajte u prekrasnom gradu i dobro se zabavite na svom putovanju sa svojim najboljim prijateljem.

Cul De Sac
Piazza di Pasquino, 73,
00186 Rim, Italija
ww.enotecaculdesac.com

Knjižnica Bistrot
Vicolo della Cancelleria, 7,
00186 Rim, Italija
http://www.thelibrary.it

Cani e Gatti
Via Tirso 31
00198 Rim, Italija
http://www.caniegatti.net/

Autorica: Azra Terzić
Fotografije: Shutterstock

Facebook Like Button