Večera vrhunskih dalmatinskih kuhara

Degustacijska večera u sedam slijedova u OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton Zagreb.
17. ožujka u 20 sati
Gostovanje chefova Ante Božikova i Vjeke Bašića
Doživljaj će upotpuniti poznata vinarija Bibich
Za originalni dalmatinski „štimung“ pobrinut će klapa Kampanel

OXBO restoran hotela DoubleTree by Hilton Zagreb poznat je prije svega po vrhunskim steakovima koji se nabavljaju samo s Creekstone farme i to isključivo od Black Angus maturirane govedine u svim mogućim formama od fillet steaka do hangera i ribeye odreska.

hilton-1

Obzirom da OXBO većina gostiju precipira kao steak restoran, što oni zasigurno i jesu, odlučili su ugostiti dva vrhunska dalmatinska chefa Antu Božikova i Vjeku Bašića koji vrlo uspješno spajaju modernu kuhinju s tradicionalnim mediteranskim namirnicama. Ukusan degustacijski menu zaokružit će vrhunska vina iz poznate Vinarije Bibich koja se nalazi nedaleko Skradina čija vina se nalaze u restoranima diljem svijeta.

Za poseban ugođaj pobrinut će se klapa Kampanel koji donosi uspješnu fuziju dalmatinske šansone, tradicionalnog a capella klapskog pjevanja i instrumenata kao što su mandolina i gitara.

hilton-2

Slijedovi hrane upareni s Bibich vinima:
Kamenica sa lemon kavijarom
> Bibich brut
Carpacio od kovača s crnim tartufom
> Debit 2016.
Capesante na kremi od crnog češnjaka i pire od čičoke
> Pošip 2015.
Crni taglialoni s ježevom ikrom
> PS 2015.
File bijele ribe pečen na soli s blanširanim komoračem, mrkvom i korijenom peršina
> Lučica 2014.
Sporo kuhani goveđi obrazi u portu, korijenasto povrće i palenta maturirana sa svježim sirom
> Shiraz 2015.
Paška puina sa suhim smokvama, prošekom i krokantom
> Ambra prošek

hilton-4

Vlasnik i chef Konobe Opat, Ante Božikov, poštuje tradiciju prirodne I zdrave mediteranske kuhinje ali ne zazire od novih okusa I novih namirnica kojima nastoji oplemeniti kulinarski doživljaj svojih gostiju. O njegovom gastronomskom izričaju pričaju mnogi domaći i strani kulinarski znalci te brojni nautičari željni dobre inovativne kuhinje u kojoj je tradicionalna Kornatska „spiza“ doživjela renesansu okusa . Njegovo radno mjesto nalazi se u uvali Opat otoka Kornat unutar nacionalnog parka pa obilno koristi prirodan izvor namirnica koje se nalaze u moru kojim je okružen.

hilton-3

Vjeki Bašiću, vlasniku i chefu Konobe Boba na Murteru, imperativ u kuhinji su vrhunske, svježe, organske namirnice biranog porijekla pretočene u raznovrsna jela kojima logično dominira raskošna ponuda morskih delicija. Kuhanje, dobra hrana, vino, fuzija raznih modernih i klasičnih modela kulinarstva, kao i spajanje istih, njegov su način života.

Bibich je obiteljska vinarija koja se proizvodnjom vina bavi kroz više generacija. Nalazi se u Plastovu pored Skradina, a osoba zaslužna za stavljanje Skradina na vinsku mapu je Alen Bibić, mlađi vinar i vinogradar koji stoji iza priče Vina Bibich. Njihova vina se nalaze na vinskim listama najboljih svjetskih restorana, u New Yorku, Tokiju, Stockholmu… “Bibich” kao brand je prepoznat među ljubiteljima vina kao drugačiji, poseban i zanimljiv.

Uz dopuštenje: DoubleTree by Hilton Zagreb (sve fotografije)

Facebook Like Button