Vikend otvorenih vrata podruma Nedešćine

Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja u suradnji s vinarima Fuhtar (OPG Piero Licul), Matiška (OPG Redento Kiršić) i Romeo (OPG Romeo Licul) iz Nedešćine uključila se u inicijativu za oživljavanje turizma u Istri „OTVARANJE TURISTIČKE GODINE 2020.“ u organizaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije te se u subotu, 13. lipnja i nedjelju, 14. lipnja 2020. godine u terminu od 10.00 do 18.00 sati nudila besplatna degustacija u navedenim vinarijama, a sve u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite.

vina-matisko

U vinariji Fuhtar degustiralo se vina: malvazija istarska, teran, teran&vruja, merlot, muškat žuti i rose. Kod Matiške su vinoljupci mogli kušati malvaziju, refošk i rose, a kod Romea malvaziju, teran, muškat, merlot, chardonnay i cabernet sauvignon. Uz besplatnu degustaciju vina, nudila se i besplatna degustacija ovčjeg sira OPG-a Načinović Danilo iz Nedešćine u svim trima vinarijama.

vina-matisko-1

U vinariji Matiška za ljubitelje smilja OPG Miletić Igor prezentirao je mnoštvo svojih kvalitetnih proizvoda od ove „besmrtne“ biljke kao šta su kreme, melemi, zlatno ulje, balzami, sapuni, hidrolat, eterična ulja i ostalo.

Dodatno iznenađenje za posjetitelje u subotu bila je Klapa Labin, a u subotu i nedjelju mladi harmonikaši Nino Kiršić Belin, Alan Kiršić Markuc te Stefan Datos. Poznati harmonikaš iz ovog kraja koji je svirao na svadbama mnogih Nedešćana a i šire Renco Kiršić Markuc počastio je posjetitelje i domaćine svojim umijećem na harmonici.

vina-fuhtar

Osim domaćih mještana, posjetitelja je bilo od svih krajeva Istre, Riječkog područja, Zagrepčana, Austrijanaca, Nizozemaca, Nijemaca, Slovenaca, Talijana i ostalih.

Procjenjuje se da je u ova 2 dana kroz svaku vinariju prošlo do 300 gostiju, što je vrlo dobar odaziv za 1. put, tako da se organizatori slažu da se takva inicijativa opet ponovi.

vina-romeo-1

Organizatori su vrlo zadovoljni odazivom te se iskreno zahvaljuju svim posjetiteljima i medijima na podršci.

Uz dopuštenje: G.E.T. (sve fotografije)