Vikend uz odlična kazališna ostvarenja

Fenomen svjetskih razmjera i drama koja intrigira u kazalištu Planet Art.

Kazalište Planet Art ovoga vikenda nastavlja s odličnim kazališnim ostvarenjima u kazalištu Mala scena pa će tako ove subote, 14. listopada u 20 sati, biti prikazana „Posljednja Freudova seansa“, a u nedjelju 15. listopada u 20 sati na rasporedu su legendarne „Stilske vježbe“ koje se izvode već punih 49 godina.

posljednja-freudova-seansa

Višestruko nagrađivana „Posljednja Freudova seansa“ je dinamična i lucidna filozofska rasprava o postojanju Boga između uvjerenog ateista Sigmunda Freuda i preobraćenog vjernika C.S. Lewisa. U ovoj dramatičnoj i napetoj povijesnoj fikciji koja se događa u sam osvit 2. Svjetskog rata imamo priliku zaviriti u privatne živote i osobne tajne dvaju velikih umova. Ova drama, bogata promišljanjima o smislu života, postavlja kompleksna pitanja o ljudskoj civilizaciji i današnjem vremenu, ali i vječnoj potrebi čovjeka da objasni svijet i pronađe smisao.

Vrhunska komedija „Stilske vježbe“ ponudila je kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i odredila novi kazališni smjer. Danas se ova predstava izvodi već 49 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Vječna studija karaktera i situacija u izvedbi maestralnih Lele Margitić i Pere Kvrgića ne izlazi iz mode, a oduševljava i ove sezone. Bogata originalnim humorom, predstava „Stilske vježbe“ na rasporedu je i 29. listopada u 20 sati.

Više informacija potražite na www.planet-art.hr, a ulaznice možete kupiti ovdje.

Uz dopuštenje: 404 (sve fotografije)