Virtualni koncert austrijskih orkestara za ljubitelje glazbe

devet austrijskih orkestara, među kojima su i Bečki simfoničari, 2. travnja 2021. pripremaju pravu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje klasike.

Tamošnji regionalni glazbeni ansambli te Simfonijski orkestar austrijske državne televizije ORF prvi će se put okupiti na virtualnoj pozornici i izvesti djelo „Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu” Josepha Haydna, jednog od najznačajnijih predstavnika bečke klasike.

Svaki od njih snimio je jedan stavak skladbe koji su naposljetku spojeni u cjelovito glazbeno djelo. Ono će se na Veliki petak emitirati na austrijskoj državnoj televiziji, dok će gledatelji diljem svijeta u večernjim satima istog dana moći uživati u njihovim izvedbama na internetskim i društvenim stranicama orkestara.

Nastupit će Bečki simfoničari, Simfonijski orkestar ORF-a, Brucknerov orkestar iz Linza, orkestar Mozarteum iz Salzburga te simfonijski orkestri saveznih pokrajina Donja Austrija, Koruška, Vorarlberg, Tirol i Štajerska.

Izvedbom sedam sonata te uvodnog i zaključnog stavka jednog od najpoznatijih i najdirljivijih Haydnovih djela sudionici žele uputiti poruku nade i životne radosti, ljudima pružiti emocionalnu podršku te pokazati svoju solidarnost sa svim kulturnim ustanovama u Austriji u ovim teškim vremenima.

Virtualni koncert započet će u 20 sati, a prijenos možete pratiti na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=OTqfJ41Yk6I.

Uz dopuštenje: Euro Comm (sve fotografije)

Facebook Like Button