Waldinger

Hotel duge povijesti i zaštićen ambijentalni spomenik grada Osijeka.
Hotel Waldinger kategoriziran s četiri zvjezdice nalazi se u secesijskom središtu Hrvatske – gradu Osijeku. Zgrada je – kao KUĆA BAUMGARTNER – nastala 1904. godine, a iste godine umro je slikar Adolf Ignjo Waldinger po kojoj hotel danas nosi ime.

Objekt je zaštićen kao umjetnički i ambijentalni spomenik koji je projektirao i reljefnom ornamentikom oplemenio najreprezentativniji umjetnik osječke secesije – arhitekt i kipar Ante Slaviček.

Hotel ima ukupno 16 smještajnih jedinica: 15 soba i jedan apartman. Sobe su opremljene s televizorom (+pay-TV), telefonom i priključkom  za Internet, sefom, klimom i mini barom. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu, a većina i jacuzzi kadu.

U prizemlju hotela nalazi se kavana Waldinger u kojoj se, osim pića, nude i razne slastice. Gostima je na raspolaganju i Velika dvorana na prvome katu južnog krila, kapaciteta 100 sjedećih mjesta, opremljena i prilagođena za raznovrsne domjenke, seminare, promocije i slična događanja. U potkrovlju se pak nalaze fitness dvorana i sauna – savršene za opuštanje i kraćenje slobodnog vremena.

Cijena noćenja s doručkom u jednokrevetnoj sobi iznosi  650 kn, a u dvokrevetnoj sobi za dvije osobe 950 kn. Boravak u apartmanu stajat će vas oko 1200 kuna po danu, odnosno 2000 kuna ako odaberete Predsjednički apartman.

KORISNE INFORMACIJE

HOTEL: WALDINGER
LOKACIJA: Osijek (Županijska ulica 8 )
KONTAKT: tel.: +385 (31) 250 450; e-mail: info@waldinger.hr
KAKO DOĆI: automobilom, autobusom, vlakom ili zrakoplovom.

Facebook Like Button