Wine & Design

U zanimljivom, ultifunkcionalnom prostoru Avant Gardena u zagrebčakoj Hondlovoj ulici 2, u srijedu je održano 3. izdanje malog ali zanimljivog projekta WINE & DESIGN iza kojeg stoji novinarka i urednica, spisateljica i osnivačica PINK DAY festivala, Sanja Muzaferija.

wd-1

U WINE & DESIGN-u sudjeluju uvijek novi suradnici i sudionici a uključuje grafički i produkt dizajn, arhitekturu, modu, nakit.
Održava se povremeno a uvijek je, naravno, u sve uključeno fino vino.

wd-2

DESIGN:
Ovog puta su se u WINE & DESIGN–u – pred mnoštvom gostiju, članicama udruge WOW i drugim ženskim društvima te medijima spojili arhitektura, nakit i vino – uz predstavljanje novog dizajnerskog branda – V&VI art lab (https://www.facebook.com/vivi.art.lab) autorice Violete Beljić Kušić.

wd-3

WINE & DESIGN je tako javnosti prvi puta ekskluzivno predstavio V&VI art lab i na licu mjesta provjerio postoje li limiti u korištenju materijala za nakit.

wd-4

Arhitektica po zvanju, umjetnica po vokaciji i WOW simaptizerka – Violeta Beljić Kušić smatra da je u modi nerijetko prisutna uniformiranost i bezizražajnosti te da su nužni pomaci u osobnost, individualizam te avangardu – da moderno ne bi bilo – pomodno.

wd-5

Svoj stav i konccepciju dokazuje svojim atraktivnim i posebnim nakitom. U smionim kombinacijama, uz mnogo dorade, turpijanja i četkanja -stvorene su kreativne i inovativne forme V&VI art laba, koje i najjednostavniji odjevni predmet čine atraktivnim i posebnim.

wd-6

WINE
Vinski gosti, tj. domaćini su ovoga puta BELJE (rosé sa specijalnom za ovu priliku dizajniranom etiketom) i BOŠKINAC (Rosé).

BELJE: Beljski roséje raskošno polusuho vino koje miriše nacvijeće i voće: jagode, maline, nar i ruže, što ga čini različitim od većine drugih ružičastih vina na hrvatskom tržištu.

Njegov polusuhi karakter pruža mu zaokruženost koja odlično funkcionira uz različite gastronomske žanrove.

Vino koje slaže čak i uz pizzu, jer njegova lagana slatka crta odlično komunicira s kiselinom rajčice. Slaže se i uz burgere, jer njegov voćni karakter ide uz različite BBQ umake.

Može se poslužiti uz umjereno zaslađene voćne kolače kao što su savijača od jabuka ili trešanja. Izvrstan je i sam – na plaži ili bazenu, u prirodi ili terasi s pogledom na more.

BOŠKINAC: Boutique vinarija s Paga slavnoga Borisa Šuljića pridružila se ovom projektu sa svojim roseom 2018. koji nije stigao na vrijeme za popularni PINK DAY, pa mu je ovo svojevrsna zagrebačka promocija.

Riječ je o roseu od 100 % merlota, pedantno vinificiranom s izričitom namjerom da se stvori vino koje može trajati čak nekoliko godina, za razliku od drugih ružičastih jednogodišnjaka.

To je vino nježne boje i svježih voćnih armoma, niskih alkohola, jasne strukture. Nije ljepuškasto, nego vino koje može popratitit i ozbiljnija jela poput mesnog carpaccia, rakova, buzare, jastoga…

Autor: Sanja Muzaferija

Facebook Like Button