Zagrebačka proslava 30. godina pjenušaca Misal

Vinarija Misal sinoć je u predivnom ambijentu wine bara DiWine u Zagrebu održala domjenak povodom proslave više od 30. godina postojanja i uspjeha svojih pjenušavih vina.

Prijatelji, poslovni partneri, predstavnici medija i članice Udruge WOW, koja je bila i suorganizator događaja, uz ugodnu glazbu uživali su cijelu večer u njihovim najnagrađivaniji pjenušcima u proteklim godinama. Sestre Peršurić na početku večeri goste su pozdravile prigodnim govorom, te kratko predstavile pjenušava vina kojima se posebno ponose.

persuric-pjenusci-proslava-1

Večer je započela uz njihov najpoznatiji pjenušac Misal Millennium brut koji se točio iz 6-litarske boce zvane Metuzalem. Mnoge je oduševio taj pjenušac na bazi Malvazije istarske, ne samo veličinom boce iz koje je točen već i svojom kvalitetom koju su potvrdile i broje nagrade, a možda najveća je ona trofejna iz 2021. sa Glass of Bubbly natjecanja.

Osim toga gosti su mogli uživati u dva vrlo popularna pjenušca Misal Prestige extra brut i Misal Blanc de noirs brut, ali i dva ovogodišnje trofejna pjenušca sa natjecanja u Londonu. Oba pjenušca su ružičasta i to sestre posebno veseli, jer su tako visoko nagrađeni pjenušci koji se inače smatraju usputnim pićima u ljetnim večerima.

persuric-pjenusci-proslava-2

No njihov Misal Royal brut proizveden iz Pinota crnoga i Misal Rouge demi sec proizveden na bazi Terana uz Muškat ružu porečku i Malvaziju istarsku, definitivno nisu usputna pića već pravi užitak. Na kraju su vlasnice vinarije Katarina i Ana, okupljenima predstavile prvi put u Zagrebu njihovog Mistera.

Pjenušac koji se servira uz razno voće proizveden je povodom prošlogodišnje proslave 30. godišnjice. Kombinacija je Pinota crnog i Malvazije istarske uz dodatak Teranina.

persuric-pjenusci-proslava-3

Prvotno je bio zamišljen kao pjenušac kojim će se vinarija Misal približiti novim mladim punoljetnim potrošačima koji tek ulaze u vinski svijet upravo kroz razne koktele na bazi pjenušaca i vina.

No kako je za njime vrlo brzo krenula pomama sestre su odlučile da ovaj pjenušac bude njihov 12. u paleti te zbog ograničene proizvodnje odabiru mjesta na čijim će se vinskim kartama taj pjenušac naći.

Mnogima se svidila ova ideja pijenja Misala u nekom drukčijem stilu. Da paze na svaki detalj i da su i najsitnije stvari bitne dokazale su sestre Peršurić i s izborom slastica.

persuric-pjenusci-proslava-4

Naime sinoć su gosti mogli probati keksiće Miscotti koji nose naziv Mister upravo po njihovom pjenušcu, a koje su kreirale zajedno sa Mirtom Atilijom vlasnicom Miscottija. Miscotti keksi postali su nezaobilazni dio njihovih degustacija u slanim i slatkim varijantama.

Na kraju večeri ponosne vlasnice vinarije još su jednom zahvalile okupljenima na dolasku, a naročito predsjednici Udruge WOW u čijoj je suorganizaciji bila ova predivna večer, te obiteljskim prijateljima koji osim što prate sve godine rada obitelji Peršurić zaslužni su i za nastajanje imena Misal.

Vinarija Misal još je jednom pokazala da itekako zaslužuje svoje mjesto na hrvatskoj vinskoj sceni.

Ana Peršurić Palčić

Facebook Like Button