Zaronite u svijet škrleta

Pripremite svoje čaše jer se ovog travnja u Ivanić-Gradu održava jedinstvena manifestacija posvećena moslavačkom dragulju – škrletu!

skrletovo-1

Ovnek se vraća u velikom stilu i dovodi pojačanje iz cijele Moslavine, pozivajući ljubitelje vina na nezaboravno iskustvo uživanja u raznolikosti ove autohtone vinske sorte.

skrletovo-2

Manifestacija ŠkrletOvO, koja je prvi put održana 2018. godine, ima za cilj popularizaciju škrleta, jedinstvene sorte koja raste na moslavačkim brežuljcima. Ovogodišnje izdanje donosi spektakularan program uz sudjelovanje vinara iz cijele regije, koji će predstaviti širok spektar stilova ovog vina – od pjenušaca do mladih škrleta, maceriranih i kupažiranih varijanti te mnogo toga drugog.

skrletovo-3

Rezervirajte subotu, 06. travnja, od 16 sati, za Hotel Sport u Ivanić-Gradu, gdje će se odvijati ova vinska čarolija. Organizatori događaja su Turistička zajednica Ivanić-Grada i Udruga škrlet Moslavina, a iza koordinacije projekta stoje vinska promotorica Ivana Pranjić i Janko Kezele, predsjednik Udruge.

skrletovo-4

Program je bogat i raznolik, pružajući posjetiteljima priliku da se upuste u dublje razumijevanje i uživanje u svijetu škrleta. Naravno, središnji dio manifestacije je izlaganje i promenadno kušanje škrleta, gdje će posjetitelji imati priliku kušati vrhunska vina vinara poput Vina Kezele, Vinarije Voštinić – Klasnić, Vinarije Florijanović, te mnogih drugih.

skrletovo-5

Ulaz na kušanje je besplatan, a za samo 11€ možete osigurati čašu i pet kupona za kušanje, uz povrat kaucije za čašu. S obzirom na ograničen broj mjesta za radionicu i panel, organizatori pozivaju posjetitelje da rezerviraju svoje mjesto na vrijeme putem maila info@corkcroatia.hr. Cijena sudjelovanja je 20€ po osobi.

skrletovo-6

Stoga, ljubitelji vina, gastronomije i dobre glazbe, pridružite se ovogodišnjem ŠkrletOvO-u i otkrijte čaroliju moslavačkog škrleta u srcu Ivanić-Grada. Budite dio priče o bogatstvu i raznolikosti hrvatske vinske scene, podržavajući rad lokalnih vinara i uživajući u vrhunskim okusima koje nam donosi škrlet.

Uz dopuštenje: Waves komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button