Zlatni Klas

Seosko imanje koje njeguje tradiciju i običaje Lijepe naše.

Zlatni Klas Otrovanec  dobitnik je priznanja Zeleni cvijet 2002 Hrvatske turističke zajednice s brončanim znakom za turističku ponudu, unutrašnju uređenost, te uređenost okoliša objekta seoskog imanja. Vlasnici su osobito ponosni na vlastiti uzgoj konja po kojemu su prepoznatljivi. U prostranom dvorištu seoskog imanja nalazi se štala i starinska kovačnica za potkivanje konja ili popravak originalnih seoskih kola i elegantnih kočija. Stoga je na ovom imanju organizirana i škola jahanja, ali i vožnje kočijama.

Upravo taj stalni interes i zanimanje za konje doveli su do organiziranja godišnje manifestacije  po imenu  “Posjet starim vremenima” s ciljem da se prikaže ono vrijeme kada su konji bili sastavni dio svakodnevnog života. Tada su uključena razna natjecanja poput onog u preciznoj i brzinskoj vožnji seljačkim kolima, natjecanje u zaprezanju, igre vezane uz nekadašnja običaje pri seoskim proslavama ”jabuka i djevojka” i slično.

Restoran je sastavni dio Zlatnog Klasa, može ugostiti i do 300 uzvanika, a uređen je vrijednom etnografskom zbirkom restauriranih starih predmeta iz seoskog domaćinstva.

Ovo imanje idealno je odredište za jednodnevne izlete predškolske djece i mladih osnovaca, tijekom kojih se upoznaju sa znamenitostima ovoga kraja. Ljubazni vlasnici educirat će ih i o starim zanatima i običajima poput mljevenja žita na ručnom žrvnju, tkanju na tkalačkom stanu, pečenju kruha u staroj krušnoj peći i potkivanju konja u starinskoj kovačnici. Imanje je ograđeno i potpuno sigurno za bezbrižan boravak i zabavu grupa do 200 djece u pratnji odgajatelja.

KORISNE INFORMACIJE

GOSPODARSTVO: Zlatni Klas
LOKACIJA:
Pitomača (Otrovanec 228)
KONTAKT:
Tel: 033/714-114, e-mail: info@zlatni-klas.hr
KAKO DOĆI :
autom- Imanje je 3 km udaljeno od magistralne ceste Zagreb – Osijek iz pravca Pitomače.

Facebook Like Button