Znate li da je plaža Whitehaven najbjelja plaža na svijetu?

Komadić raja na Zemlji, daleko od gradske verve i ujedno najpoznatija bijela plaža na svijetu upravo je plaža Whitehaven u Australiji.

Whitehaven, Australija

Plaža Whitehaven je sjajna, nedirnuta pješčana plaža, duga između šest do sedam kilometara, a proteže se kroz duboke zelene tropske grmove i kristalno čistu tirkiznu vodu otoka Whitsunday, u Australiji.
Jedno od najatraktivnijih prirodnih mjesta na svijetu, izaziva strahopoštovanje. Sama plaža je okružena mirnim ambijentom i pruža savršenu sliku raja u koji možete pobjeći od energičnog i užurbanog svakodnevnog života.

plaza Whitehaven

Njen kristalno bijeli pijesak obasjava vruće australijsko sunce, no zanimljivo je da je taj pijesak i dalje ugodan za bosonogo hodanje po njemu. Zaista možete u svakom trenutku skinuti svoje sandale i dopustiti vašim nogama da potonu i krenu u istraživanje otoka.

Na sjevernom kraju plaže nalazi se uvala Hill, najbolje čuvana tajna Whiteheavena

Ta zapanjujuća uvala, u vrijeme plime, pomiče pijesak i vodu kada oni, sudarajući se u vrtlogu, stvaraju idiličan spektar boja.

plaza Whitehaven_5

Ovo zapanjujuće mjesto ostaje u sjećanju zauvijek. Nigdje nećete pronaći bistriju vodu nego što je ovdje, temperaturu vode koja je idealna za kupanje, u bilo koje doba, te bijeli pijesak s kojim možete učiniti najbolji prirodni piling kože :)

otisci

Plaža Whitehaven je potpuno izolirana

Ovoj nadnaravno lijepoj australskoj plaži možete pristupiti s vlastitim plovilom ili malim turističkim brodom. Upravo radi nenapučenosti i očuvanju prekrasne prirodne ljepote, plaža je postala dio netaknutog nacionalnog parka.

plaza Whitehaven_4

U blizini ovog rajskog dijela svijeta ne možete pronaći kafiće, restorane ili slična mjesta za kupnju ili neki “civilizirani” :) odmor.. No, na ovo mjesto dolazi se isključivo zbog želje za potpunim uživanjem u prekrasnim bojama i fantastičnom potpuno mirnom sljubljivanju s prirodom i rajskom odmoru.

plaza Whitehaven_2
plaza Whitehaven_1

Fotografije: Foter

Facebook Like Button