Piling je ultimativni tretman za cijelo tijelo – saznajte zašto je on neophodan za kožu

Piling je najbolje napraviti prije ljetovanja, ali kad se vratite s odmora on je zapravo neophoda, ultimativan tretman koji će vašoj koži vratiti sjaj i hidratizaciju.

Ako ste se netom vratili s ljetovanje OVDJE saznajte kako da preplanuli ten zadržite što duže kroz nekoliko jednostavnih savjeta

Priprema kože na izlaganje suncu važna je gotovo jednako kao i zaštita kože tijekom sunčanja, ali kad se vratimo s našeg odmora u kojem smo plivali u moru, bazenu, sunčali se, hodali bosi i izlagali se suncu koža obično postaje prhutava, dehidrirana, pomalo naborana i bez sjaja.

Da biste je dobro nahranili trebate skinuti odumrle suhe stanice s kože lica i tijela, jer ćete jedino tako doprinijeti da kvalitetni serumi i kreme te mlijeka za tijelo prodru kroz kožu i bogato je nahrane.

OVDJE saznajte što je to fotostarenje kože i kako ga spriječiti

Kvalitetna priprema kože za vrhunsku njegu i dohranu uvijek započinje dobrim pilingom – saznajmo zašto

Piling uklanja sloj odumrlih stanica s površine kože, potiče mikrocirkulaciju kože i vraća joj zdravu boju i blistavost tena. Osim toga, kvalitetan piling prije i poslije ljetovanja omogućit će ujednačenu boju te dugotrajnu preplanulost nakon povratka s odmora.

Naime, naša koža tamni u trenutku kada sunce stimulira proizvodnju pigmenta melanina u koži, koji zatim ‘potamnjuje’ gornji sloj kože.
Otprilike svaka 2 tjedna taj sloj blijedi i odumire, stoga kako bismo osigurali da su sve stanice naše kože prilikom izlaganja suncu na samom početku njihova ciklusa, što će omogućiti trajniju preplanulost. Stoga je prije ljetovanja potrebno napraviti kvalitetan piling lica i tijela.

piling lica

Zagladite ten nakon ljetovanja nježnim gel-pilingom

Nježni gel-piling za lice najbolji je ako u svom sastavu ima ruže, jer one posebno dobro utječu na iritiranu i nadraženu kožu poslije sunca. Gelaste teksture pilinga neodoljivo su mekane i nježne čak i prema osjetljivoj koži.

Birajte gelaste pilinge sa 100% prirodnim česticama jer one zaglađuju površinu kože lica i uklanjaju odumrle stanice.
Također obratite pažnju na koncentrat ružinih latica, alantoin i ostale biljne strukture te glicerin koji bi trebali umiriti i omekšati vašu kožu.

SAZNAJTE OVDJE zašto vitamin D ima tako veliku moć

Kremasti piling za tijelo čisti odumrle stanice i ujedno hrani kožu

Za tijelo birajte bogate ali ujedno i nježna teksture kremastog pilinga za tijelo te pronađite onaj sa 100% prirodnim eksfolirajućim česticama poput kore naranče, koštica ličija ili ljuski oraha. Ovakav bogato kremasti piling uklanja odumrle stanice kože tijela i popravlja njezinu teksturu.

Biljna baza dobro čisti kožu tijela te ju omekšava i vraćaju njezin sjaj.

Facebook Like Button