Mediteranska pogača prema tradicionalnom receptu tako mirisna i tako fina

Jednostavna za pripremu, a vrlo izdašna i ukusna mediteranska pogača, idealna je za serviranje uz ručak ili samostalno za večeru. Uz ovu finu mediteransku pogaču izvrsno se sljubljuje pjenušac, koji će obogatiti okuse i mirise ovog izvrsnog jela.

OVDJE pronađite recept za još jednu jako finu pogaču

Viška pogača prema starinskom receptu otoka Visa

Sastojci za recept – mediteranska pogača

1/2 kg brašna
10 malih rajčice
2 krumpira
4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
25g pivskog kvasca
origano
krupna sol
sitna sol

Priprema recepta

Skuhajte krumpir, ogulite i protisnite kroz pasirku, otopite pivski kvasac u mlakoj vodi. Prosijte brašno, u sredini napravite otvor i unutra stavite pire od krumpira, kvasac, prstohvatsoli i sve dobro zamiješajte, dodavajući vodu i brašno, sve dok ne dobijete srednje gustu smjesu. Oblikujte u oblik kruha, nožem urežite križ, prekrijte i pustite da se tijesto diže 2 sata, sve dok se obujam ne udvostruči.

Nauljite lim i stavite tijesto te ga rukom pritisnite dok ne doijete oblik pogače debljine 2 cm, prekrijte površinu origanom i rajčicama te ih dobro utisnite u tijesto, malo prelijte uljem i dodajte prstohvat krupne soli.

Pecite 30 minuta u pećnici na 180 stupnjeva sve dok ne poprimi zlatnu boju, poslužite dok je pogača još topla.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Fotografija: Vegan Feast Catering

Facebook Like Button