Namaz Obatza omiljeno je jelo koje nam dolazi iz prelijepe Bavarske, a u kojoj svi obožavaju piti pivo koje je dio ovog recepta.
Obatza namaz, koji se radi s camembert sirom i pivom, specijalitet je koji se može servirati uz krekere, perece ili hrskavi domaći kruh.
Recept za ovaj bavarski specijalitet je pred vama, a bit će gotov u svega nekoliko koraka.
Sastojci za recept:
1 žlica svijetlog piva
250 g zrelog camembert sira
1 žlica maslaca
1 luk
1 žličica mljevene paprike
Sol, papar
2 žlice nasjeckanog vlasca
Priprema recepta:
Sir dobro zgnječite vilicom ili ako želite glatki namaz, kratko štapnim mikserom te svakako pri tom dodajte i maslac. Nasjeckajte luk na sitno i umiješajte u kremu sa sirom. Začinite prema želji sa solju i paprom te mljevenom paprikom. Dodajte na kraju pivo i tako ostavite jedan sat da odstoji. Nakon toga pospite vlascem i poslužite uz različite vrste kruha ili peciva.
Dobar tek!
Fotografija: me_maya