5 tržnica Barcelone

Jedna od izvrsnih stvari života u Španjolskoj je mogućnost nabave svježih namirnica tijekom cijele godine. Naravno sezonsko voće se pojavi i nestane ali blaga mediteranska klima omogućava lokalnim proizvođačima uzgoj naranči, banana, raznog bobičastog voća i egzotičnog voća tijekom cijele godine.

Što nam o tržnicama Barcelone ovoga puta donosi kolumnistica Katarina Štimac…

Putujuća tržnica

Četvrtak popodne je za mene rezerviran za posjet tržnici ‘Mercat de la Terra’. U Barceloni je običaj da mnogi lokalni proizvođači meda, sira, mesa, peciva posjećuju svaki dan drugi dio Barcelone.

002

5 vrhunskih tržnica u Barceloni

Čak i ako ste u posjetu Barceloni kao turist, zasigurno ćete uživati u doživljaju snimajući fotografije ili kušajući lokalne ali i uvezene egzotične vrste voća, voćnih sokova, sjajnih španjolskih sireva, šunke ili pršuta te lokalnih tjestenina. Veće tržnice obično su i skuplje. Toplo preporučujem manje tržnice za sve koje ostaju u Barceloni duže vrijeme.

Ovo su moje omiljene..

003

Mercat de la Boqueria

Najveća i najživopisnija tržnica u Barceloni. Cijene su u skladu s kvalitetom i količinom. Kada sam bila prvi puta u posjetu ovoj tržnici nabavila sam veću količinu egzotičnih začina koje sam uzela i kao poklone svojoj obitelji i prijateljima.
Napomena: Tržnica La Boqueria je zatvorena u nedjelju kao i mnoge druge Barceloni.

Mercat de Santa Caterina

Mercat de Santa Caterina je druga najstarija tržnica u Barceloni koju turisti vole obići zbog arhitekture, povijesti, energije i svježih proizvoda. Ona je manje posjećena od La Boqueria ali jednako vrijedna dolaska, naravno također ne u nedjelju.

004

Mercat de Galvany

Ovo je tržnica u mom susjedstvu, malo je skuplja ali nudi veliki izbor. Tržnica se nalazi u predivnom arhitektonskom okruženju i vanjski ulaz u nju više sliči kao ulazna vrata u crkvu nego u tržnicu. U okruženju se nalaze i kafići za odmor gdje možete popiti fini espresso nakon uspješne nabave.

Mercat de Sant Andreu

Ova tržnica je manja od prethodne tri ali se u njoj osjećam udobnije, manje je napučena, a u blizini su razni dućani, kafići i pekarnice gdje možete u miru pojesti svježe tapase. Mogu preporučiti restoran Rabasseda gdje sam odvela svoju majku kada je bila prvi put u posjetu Barceloni.

005

Mercat de Sants

Kao i većina tržnica ova također obiluje predivnom arhitekturom uz obilje svježih proizvoda te veliki izbor gotovih jela. Jedno od meni najdražih su empanadas s kozjim sirom i karameliziranim lukom.

006

MOja garderoba za tržnicu

Ovaj set za tržnicu nismo slikali unutar tržnica jer je svjetlo slabo, a gužva velika. Za odlazak na tržnicu odabrala sam frill haljinu s bijelim polka točkicama uz slamnati šešir i super udobne Uterque sandale iz prošle sezone. Moja pletena kožna torba na ovom odlasku na tržnicu koristila je kao torbu za tržnicu.

007

008

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk